Šviežių daržovių salotos su sūdyta lašiša ir aliejiniu kilkių užpilu


Jums prireiks:
100g salotų mišinio (tinka „Salpronės“ aisbergo, radičio salotų ir tarkuotų morkų Mix’as), 30g agurkų, 10g porų, 60g aliejiniu kilkių užpilo, 50g sūdytos lašišos filė

Veiksmai:

Į lėkštę kalvele sudėkite 100g parduotuvėje pirktų salotų mišinio (man geriausiai tinka „Salpronės“ aisbergo, radičio salotų ir tarkuotų morkų Mix’as). Ant viršaus užberkite 30g tarka sutarkuotų agurkų šiaudelių, 10g porų, supjaustytų plonais griežinėliais ir išskaidytais žiedeliais, užpilkite 60g aliejiniu kilkių užpilo. 50g sūdytos lašišos filė supjaustykite plonais griežinėliais ir, susukus rožytėmis, gražiai išdėliokite ant salotų , į lašišų roželių vidurį įdėkite krapų šakeles.

 

Vincentas Sakas

Šviežių daržovių salotos su karšta kalakutienos filė ir avietiniu alyvų aliejaus užpilu


Jums prireiks:
40g suplėšytų Aisbergo salotų , 30g suplėšytų raudonų salotų (gali būti ir kitokios salotos), 10g morkų, apdėliokite 40g agurkų gabalėlių, 30g pomidorų skiltelių, 10g porų, 60g aviečių aliejaus užpilo, 100g kalakutienos filė, 10g miltų, 2g druskos, 1g kario prieskonių

Veiksmai:
Į užkandinę lėkštę kalvele sudėkite 40g suplėšytų Aisbergo salotų , 30g suplėšytų raudonų salotų (gali būti ir kitokios salotos), burokine tarka užtarkuokite 10g morkų, apdėliokite 40g agurkų gabalėlių, 30g pomidorų skiltelių. Ant viršaus užberkite 10g porų, supjaustytų plonais griežinėliais ir išskaidytų žiedeliais, salotas apšlakstykite 60g aviečių aliejaus užpilo. 100g kalakutienos filė supjaustykite plonais piršteliais, apvoliokite 10g miltų, išmaišytų su 2g druskos ir 1g kario prieskonių, įkaitintame saulėgrąžų aliejuje pakepinkite, kad kalakutiena apskrustų ir užbarstykite ant salotų . Apibarstykite 5g mėtų lapelių. Išeiga –250/60g

Šviežių daržovių salotos su karšta traškia jautienos filė ir pomidoriniu alyvų aliejaus užpilu


Jums prireiks:
0g suplėšytų Aisbergo salotų, 30g suplėšytų raudonų salotų, 10g morkų, 30g agurkų, 30g pomidorų , 30g raudono s paprikos, 10g raudono svogūno, 40g saldrūgščio aliejaus padažo, 20g pomidorų padažo, 100g jautienos filė, 10g miltų, 2g druskos, 1g matų juodų pipirų, 3g rozmarinų lapelių

Veiksmai:
Į užkandinę lėkštę kalvele sudėkite 40g suplėšytų Aisbergo salotų , 30g suplėšytų raudonų salotų (gali būti ir kitokios salotos), burokine tarka užtarkuokite 10g morkų, jas apdėliokite 30g agurkų gabalėlių, 30g pomidorų skiltelių, 30g raudono s paprikos kvadratėlių. Ant viršaus užberkite 10g smulkiais kubeliais supjaustyto raudono svogūno. Užpilkite 40g saldrūgščio aliejaus padažo, išmaišyto su 20g pomidorų padažo. 100g jautienos filė supjaustykite plonomis skiedrelėmis, apvoliokite 10g miltuose, išmaišytuose su 2g druskos ir 1g maltais juodaisiais pipirais, įkaitintame saulėgrąžų aliejuje pakepinkite, kad apskrustų ir užbarstykite ant salotų . Be to dar apibarstykite 3g rozmarinų lapelių. Lėkštės pakraščius dekoruokite špinatų padažu. Išeiga –250/60g

Pomidorų, raudonųjų svogūnų ir bazilikų salotos su aliejiniu aviečių užpilu


Jums prireiks:
150g pomidorų, 1,5g druskos, 0,01g maltų juodųjų pipirų. 40g raudonojo svogūno, 50g aliejinio aviečių užpilo, 5g bazilikų lapelių

Veiksmai:
150g pomidorų supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į užkandinę lėkštę, pagardinkite 1,5g druskos, 0,01g maltų juodųjų pipirų. 40g raudonojo svogūno supjaustykite plonais griežinėliais, išskaidykite žiedeliais ir užbarstykite ant pomidorų , salotas apšlakstykite 50g aliejinio aviečių užpilo ir užbarstykite 5g bazilikų lapelių, žiupsnelį grūstų pipirų. Išeiga – 195/50g

Šviežių daržovių salotos su kalafiorais ir saldrūgščiu alyvų aliejaus užpilu


Jums prireiks:
40g suplėšytų Aisbergo salotų , 30g suplėšytų raudonų salotų (Lolla Rossa), 15g morkų, 40g kalafiorų žiedynų, 30g pomidorų skiltelių, 30g agurkų gabalėlių, 10g svogūnlaiškių, 50g saldrūgščio aliejaus užpilo, 5g petražolių lapelių

Veiksmai:
Į užkandinę lėkštę kalvele sudėkite 40g suplėšytų Aisbergo salotų , 30g suplėšytų raudonų salotų (Lolla Rossa), burokine tarka užtarkuokite 15g morkų, jas apibarstykite 40g kalafiorų žiedynų (žalius kalafiorų žiedynus laikykite pamerktus parūgštintame vandenyje) apdėliokite 30g pomidorų skiltelių, 30g agurkų gabalėlių. Ant viršaus užberkite 10g svogūnlaiškių, supjaustytų įskypais gabalėliais, salotas apšlakstykite 50g saldrūgščio aliejaus užpilo, apibarstykite 5g petražolių lapelių. Galite užbarstyti ir keletą spanguolių. Išeiga – 195/50g

Šviežių daržovių salotos su sūdyta lašiša ir aliejiniu ančiuvių užpilu


Jums prireiks:
40g suplėšytų Aisbergo salotų, 30g suplėšytų raudonų salotų, 10g morkų, 40g tarka sutarkuotų agurkų šiaudelių, 10g porų, 50g aliejinio ančiuvių užpilo. 60g sūdytos lašišos filė, 3g krapų šakelių

Veiksmai:
Į užkandinę lėkštę kalvele sudėkite 40g suplėšytų Aisbergo salotų , 30g suplėšytų raudonų salotų (gali būti ir kitokios salotos), burokine tarka užtarkuokite 10g morkų. Ant viršaus užberkite 40g tarka sutarkuotų agurkų šiaudelių, 10g porų, supjaustytų plonais griežinėliais ir išskaidytų žiedeliais, salotas apšlakstykite 50g aliejinio ančiuvių užpilo. 60g sūdytos lašišos filė supjaustykite plonais griežinėliais ir, susukus rožytėmis, gražiai išdėliokite ant salotų , į lašišų rožyčių vidurį įdėkite krapų šakelių. Po to dar apibarstykite 3g krapų šakelių.  Išeiga –195/50g

Agurkų ir paprikų salotos su aliejiniu ančiuvių užpilu


Jums prireiks:
100g agurkų, 30g geltonų paprikų, 30g svogūnlaiškių, 30g raudonų paprikų, 1,5g druskos, 0,01g maltų juodųjų pipirų, 50g aliejinio ančiuvių užpilo

Veiksmai:
100g agurkų supjaustykite plonais griežinėliais, sudėkite į užkandinę lėkštę, ant viršaus gražiai sudėliokite plonais šiaudeliais supjaustytų 30g geltonų paprikų , 30g svogūnlaiškių gabalėlių, 30g raudonų paprikų (turi išeiti tautinės vėliavos spalvos), pagardinkite 1,5g druskos, 0,01g maltų juodųjų pipirų, salotas apšlakstykite 50g aliejinio ančiuvių užpilo

Burokėlių, granatų ir ožkų pieno sūrio salotos


Jums prireiks:
75 g salotų lapų 2 griežinėliais pjaustyti virti burokėliai 75 g minkšto pjaustyto ožkų pieno sūrio 1 granato sultingos sėklos, atskirtos viena nuo kitos 1 šaukštas granatų sulčių.

Veiksmai:
Sumaišykite burokėlius su smulkintais salotų lapais. Į lėkštę įpjaustyk ožkų pieno sūrio, uždėk ant jo salotas, apibarstyk granato sėklomis ir pagardinimui užpilk granatų sulčių

Salotų vyniotinis


Jums prireiks:
8 dideli žalių salotų lapai, 100 g balto sūrio, ryšulėlis svogūnų laiškų, 2 kiaušiniai, 6 šaukštai majonezo, pipirų, druskos.

Veiksmai:
Kietai virtus kiaušinius stambiai sutarkuoti. Išmaišyti su trintu baltu sūriu, sudėti susmulkintus svogūnų laiškus, 2 šaukštus majonezo, pabarstyti druska, pipirais. Šią masę dėti ant salotų lapų, suvynioti. Išdėlioti ant lėkštės, apipilti likusiu majonezu.

Salotos vaikų šventėms


Jums prireiks:
(4 porcijoms) 2 kriauses, 2 rugstoki obuoliai, 0.5 citrinos, 100g zaliuju vynuogiu, 100g melynuju vynuogiu, 200g slyvu, 50g graikiniu riesutu, 2 apelsinai (ju sultys) 5 saukstai cukraus, 2 saukstai medaus.

Veiksmai:
1. Nuplaukite visus vaisius ir nusausinkite. 2. Kriauses ir obuolius perpjaukite i keturias dalis, ispjaukite seklalizdzius. Vaisiu zieveles lupti nereikia. 3. Kriauses ir obuolius supjaustykite plonais griezineliais, apslakstykite citrinos sultimis (kad nepajuoduotu). 4. Pasiruoskite stikline salotine, tinka balto stiklo ant kojeles. Vaisius deliokite sluoksniais. 5. Slyvas perpjaukite pusiau, isimkite kauliukus ir supjaustykite ziedeliais. Uzdekite ant kriausiu ir obuoliu. 6. Graikiniu riesutu branduolius supjaustykite i keturias dalis ir uzberkite ant salotu. 7. Puode pakaitinkite apelsinu sultis su cukrumi bei medumi. Ataususi saldu padaza uzpilkite ant salotu. 8. Ppuoskite salotas zaliomis melynomis vynuogemis.