Jums prireiks:
½ pakelio šaldytų jūros gėrybių (krevečių, aštuonkojų, mažųjų kalmarų, midijų) rinkinio,

15 konservuotų žaliųjų alyvuogių ,

¼ raudonosios saldžios paprikos,

¼ geltonosios saldžios paprikos,

½ citrinos sulčių,

5 – 6 valgomieji šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus / EXTRA VIRGIN „Romulo“,

2 valgomieji šaukštai baltojo vyno acto,

druska, cukrus,

žiupsnelis smulkintų žalumynų.

Veiksmai:
Jūros gėrybes atšildykite.

Puode įkaitinkite aliejų (3 valgomuosius šaukštus), sudėkite atšildytas
jūros gėrybes ir šiek tiek patroškinkite (kol suminkštės),
apibarstykite druska, atvėsinkite.

Konservuotas alyvuoges supjaustykite ratukais.

Paprikas supjaustykite stambiais kubeliais.Apšlakstykite citrinų sultimis ir likusiu aliejumi.

Pagardinkite druska, cukrumi, baltojo vyno actu ir viską sumaišykite su paruoštomis jūros gėrybėmis.

Patiekite apibarstę smulkintais krapais ar petražolėmis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>