Jums prireiks:

Užpilas:
1 valg. šaukštas alyvų aliejaus;
2 valg. šaukštai skrudintų linų sėmenų;
2 skiltelės česnako;
2 valg. šaukštai balto vyno acto;
2 valg. šaukštai vandens;
2 valg. šaukštai smulkintų šviežių prieskoninių žolelių;
½ arb. šaukštelio sausų garstyčių;
¼ arb. šaukštelio druskos; maltų pipirų pagal skonį.

Salotos: 6 puodeliai nuplautų,
nusausintų, suplėšytų gūžinių salotų;
127 ml indelis alyvuogių be kauliukų;
170 ml indelis marinuotų artišokų šerdelių;
12 grybų, perpjautų per pusę;
2 vidutinio dydžio supjautyti pomidorai;
2 valgomieji šaukštai tarkuoto parmezano sūrio (kieto itališko sūrio).

Veiksmai:
6 kietai virti kiaušiniai, perpjauti į 4 dalis 12 plonų riekelių salamio dešros, supjaustytos į 6 mm pločio juosteles; 6 marinuoti pipirai; pagal skonį raudonojo svogūno, supjaustyto žiedelių forma. Į mažą indą supilkite aliejų ir pakepinkite svogūnus. Į kitą indą supilkite vyno actą, vandenį, žoleles, sausas garstyčias, druską, pipirus, skrudintus linų sėmenis, artišokų marinatą ir viską gerai išmaišykite. Dideliame dubenyje sumaišykite salotas , alyvuoges, artišoko šerdeles, grybus ir pomidorus kartu su pagamintu užpilu ir parmezano sūriu. Lygiomis dalimis sudėkite salotas į 6 lėkštes. Papuoškite kiekvieną jų kiaušiniu, salamio dešra, marinuotais pipirais ir svogūnais.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>