Jums prireiks:
Šokoladiniam biskvitui reikės: 6 trynių, 12 šaukštų cukraus, pakelio vanilinio cukraus, 6 baltymų, 8 šaukštų miltų, 6 šaukštų krakmolo, 6 šaukštų kakavos, 4 šaukštų apelsinų likerio Įdarui ir papuošimui reikės: 1/2 stiklinės pieno, 700 g varškės, 10 šaukštų cukraus, 1 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės, 1 apelsino sulčių, 3 šaukštelių želatinos, 2 stiklinių grietinėlės, plytelės kartaus šokolado

Veiksmai:
Šokoladinis biskvitas: sutrinkite trynius su puse kiekio cukraus ir vaniliniu cukrumi , kad masė taptų puri. Atskirai išplakite baltymus, pamažu berdami likusį cukrų. Miltus sumaišykite su krakmolu, kepimo milteliais ir šokoladu arba kakava. Sudėkite į trynius pakaitomis su plaktais baltymais ir atsargiai sumaišykite, nenaudodami plaktuvo. Tortinės formos dugną ištepkite sviestu. Į formą pridėkite tešlos ir išlyginkite paviršių. Kepkite 25 min. 180 laipsnių temperatūroje. Tešla bus iškepusi, jeigu įkišus medinį pagaliuką, ištrauktas jis bus sausas. Biskvitui leiskite ataušti, perpjaukite į tris dalis ir pašlakstykite jas likeriu. Dvi dalis supjaustykite maždaug 2 cm pločio žiedais (naudodama lėkštes, mažesnes lėkšteles, puodelius). Varškę sutrinkite su pienu, cukrumi ir citrinos sultimis vandens vonelėje, kad masė taptų puri. Želatiną ištirpdykite, supilkite į varškės masę kartu su plakta grietinėle. Apatinę torto dalį ištepkite plonu kremo sluoksniu, ant viršaus uždėkite didžiausią biskvito žiedą (tokio pat dydžio kaip apačia). Jį taip pat patepkite kremu. Žiedus dėkite vieną ant kito, pakaitomis tai mažesnį, tai didesnį ir pertepkite kremu. Torto viršų aptepkite kremu ir išlyginkite paviršių. Šokoladą ištirpdykite, o kai sustings, drožkite stambias drožles ir jomis papuoškite tortą.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>