Jums prireiks:

4 stiklinės buljono,
1,5 stiklinės ryžių,
sviestas,
pomidorų tyrė,
parmezanas.

Veiksmai:
Ryžius nuplaukite, nusausinkite ir patroškinkite su 1,5 šaukšto sviesto. Kai ryžiai paraus, tada po truputį pilkite buljoną, išmaišykite, uždenkite ir pastatykite į krosnelę, kad subrinktų, bet nesuvirtų. Kai ryžiai bus gatavi, įdėkite šaukštą pomidorų tyrės, pasūdykite, išmaišykite. Paimkite 2 šaukštus sviesto, ištirpinkite, įdėkite 3 šaukštus sutarkuoto parmezano, gerai išmaišę, sudėkite į ryžius ir išmaišykite. Sudėkite mišinį į sviestu išteptą formą, ant viršaus sudėkite tarkuotą ar pjaustytą sūrį ir užpilkite tirpintą sviestą. Dėkite į orkaitę ir vidutinėje temperatūroje pakaitinkite kol paraus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>