Jums prireiks:
2 kg pomidorų
2 kg paprikos
1 kg svogūnų
1 kg morkų
1stilinė aliejaus
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė acto (arba nubrauktas šaukštas citrinos rūgšties)
druskos pagal skonį (apie 4 nubrauktus šaukštus)

Veiksmai:
Pomidorus nuplauname, blanširuojame (įdedame kelioms sekundėms į verdantį vandenį, po to į šaltą vandenį, pakartojame tai 2 kartus), nulupame odelę, stambiai supjaustome. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais, morkas stambiai sutarkuojame. Į puodą supilame aliejų, cukrų, actą, druską.Užvirus sudedame morkas , po 15 min., dedame papriką, dar po 15 min. – svogūnus. Verdame 15 min., dedame paruoštus pomidorus ir vėl šiek tiek paverdame. Ši mišrainė tinka prie visų mėsos, paukštienos patiekalų, labai skanu su kiaušiniene. Puikiai išsilaiko uždaryta stiklainiuose.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>