Manų kruopų spurgos su įdaru

440 ml pieno;
14 v.š. manų kruopų;
2 v.š. cukraus;
1 žiups. druskos;
5 v.š. džiūvėsėlių;
1 vnt. kiaušinis;
0,7 l aliejus  (kepimui);
100 gr. uogų (įdarui).

Užviriname pieną ir supilame ant manų kruopų. Paliekame 20 min.
Po to į manus įmaišome cukrų, druską, kiaušinį ir džiūvėsėlius.
Suformuojame spurgas, į vidų įspaudžiant bent 1 uogą. Tinka vyšnios, slyvos, abrikosai ir t.t.
Kiekvieną spurgytę dedame į įkaitintą aliejų ir kepame apie 5 min. Po to išgriebiame ir sudedame ant vienkartinių rankšluostėlių, kad nusivarvėtų riebalai. Skanaus.

Pyragaičiai “Bulvytės”

Pyragaičiai "Bulvytės"2 pak. sausainių po 180 g ir dar pusė pakelio trupinių apvoliojimui
150 g sviesto
1/2 indelio kondensuoto pieno
3 – 4 v. š. kakavos
3 – 4 v. š. romo ar kitokio alkoholio

Minkštą kambario temperatūros sviestą mikseriu išplakti su pašildytu kondensuotu pienu, kakava ir romu. Į gautą kremą įmaišyti biskvito trupinius. Suformuoti bulvytes, jas apvolioti kakavos ir trupinių masėje. Palaikyti šaldytuve maždaug 1 val.

Keksiukai su grūdėta varške ir vyšniomis

Keksiukai su grūdėta varške ir vyšniomisJums reikės:

300 g miltų + keli šaukštai miltų vyšnioms apvolioti
150 g cukraus pudros
2 kiaušiniai
2 šaukštai aliejaus
220 g vyšninio (ar kokio kito) jogurto
150 g grūdėtos varškės
140 g šaldytų vyšnių
2 a.š. kepimo miltelių

Veiksmai:

Viename inde sumaišyti kepimo miltelius, miltus, cukraus pudrą. Kitame išplakti kiaušinius, jogurtą ir aliejų, įmaišyti grūdėtą varškę. Suberti pasiruoštą miltų mišinį ir išmaišyti iki vientisos masės.

Šaldytas vyšnias atšildyti ir nusunkti likusį skystį. Vyšnias apvolioti miltuose ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Supilstyti į keksiukų formeles, kepti 30-35 min. 175 laipsnių temperatūroje.

Greitas pyragas

Jums reikės:

200 g kambario temperatūros sviesto
400 g varškės
2 pakelių „forminių“ sausainių (kad ir „Gaidelio“)
Cukraus
Citrinos
Vanilinio cukraus

Veiksmai:

Varškę permalame arba labai gerai ištriname su sviestu ir cukrumi (pagal skonį), vaniliniu cukrumi bei citrinos sultimis. Galima įtarkuoti truputį žievelės geltonosios dalies dėl aromato.  Taip pat į varškės masę galime dėti aguonų, razinų ar kitų džiovintų vaisių (pagal kiekvieno skonį).

Į formos apačią klojame sausainius, ant viršaus tepame varškės masę ir taip susluoksniuojame visas gėrybes.

Per naktį paliekame šaldytuve, kad sudrėktų sausainiai, kitą dieną skanaujame.

Vokiškas varškės pyragas

Tešlos pagrindui:Vokiškas varškės pyragas

80 g sviesto,
100 g cukraus,
1 kiaušinis,
200 – 250 g miltų,
1 a. š. kepimo miltelių.

Varškės masei:

800 g liesos varškės,
50 g minkšto sviesto,
2 šaukštai grietinės,
150 g cukraus,
1,5 vanilinio pudingo miltelių,
5 išplakti baltymai,
5 tryniai.

Tešla: minkštą sviestą triname su cukrumi, įdedame trynių ir išplaktų baltymų masę, išmaišome. Dedame tešlai skirtus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Suminkome tešlą. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir paruošta tešla.

Varškės kremas: sviestą triname su cukrumi, įdedame grietinės, išplaktus trynius, sudedame varškę. Išmaišome. Sudedame išplaktus baltymus, išmaišome. Pabaigoje įdedame vanilinio pudingo miltelius. Užpilame ant tešlos į formą.

Kepame ~150/170 ° temperatūroje apie 60/70 min.

Baltasis tinginys

Baltasis tinginysJums reikės:

700 g sausainių „Gaidelis“ ar pan.
0.5 stiklinės cukraus
0.5 l grietinės (30 %)

Veiksmai:

Sausainius sulaužyti. Grietinę sumaišyti su cukrumi ir visą šią masę sumaišyti su sulaužytais sausainiais. Masę sudėti į formą ir laikyti šaldytuve per naktį.

Tinginukas


Jums prireiks:

  • 3 pakelių sausainių
  • 2 pakelliai varškės
  • 2 šauksteliai cukraus
  • Juoda arbata
  • “Rikio” saldainiai

Veiksmai:

Reikia 2 pakelius varškės sudėti į indą, įdėti cukraus. Viską sumaišyti. Vėliau reikia padaryti juodosios arbatos, o į ją sudėti sausainius. Tuos sausainius įdėti į kitą lėkštę ir ant sausainių uždėti varškės. Vėliau reikia įdėti “Rikio” saldainius į puodą, kaitinti kol saldainiai suskystės ir pasidarys tiršta masė. Ir vėliau “Rikio” saldainius užpilti ant pyrago.

Obuolių džiunglės

Obuolių džiunglės
Jums prireiks:

  • 3-4 vidutinio dydžio obuolių
  • 3 kiaušinių
  • Stiklinės cukraus
  • Stiklinės miltų
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • Kelių žiupsnelių smulkinto cinamono
  • Duonos trupinių

Veiksmai:

Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis, jas apvoliokite cinamone. Duonos trupinius išbarstykite į kepimo skardą (geriausiai tinka apvali, kokių 20-25 cm skersmens kepimo skarda), prieš tai ją iškloję kepimo popieriumi. Ant išbarstytų trupinių galite dar šiek tiek pabarstyti cukraus, o tada sluoksniu išdėliokite paruoštus obuolius. Gerai išplakite visus tris kiaušinius ir stiklinę cukraus. Kai masė bus puri ir jau nebesijaus cukraus grūdelių, supilkite miltus, prieš tai juos sumaišę su kepimo milteliais. Vėl viską gerai išplakite. Visą masę supilkite ant paruoštų obuolių. Dabar jau galite viską kišti į orkaitę (įkaitintą iki 200C) ir kepkite apie 20-25 minutes. Pyrago nesugadinsit, jei valgysit karštą ir su ledais.
Gero apetito!

Varškės pyragas


Jums prireiks:

  • 250 g margarino
  • 100 g crukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 3 stiklinės kvietinių miltų
  • 2 šaukštais grietinės
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

Įdarui papildomai reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 4 pakelių varškės
  • Razinų
  • Pusės stiklinės cukraus
  • Erškėtrožių uogienės

Veiksmai:

Margariną išlydykite, į dubenį sudėkite miltus, supilkite margariną, įmuškite 2 kiaušinius, įdėkite grietinę, cukrų ir kepimo miltelius. Išminkykite. Įdėkite į miltais išteptą skardą. Tuomet paruoškite įdarą: varškę sumaišykite su 2 kiaušiniais, puse stiklinės cukraus ir razinomis. Varškę uždėkite ant tešlos ir šakute pavingiuokite ornamentą. Kepkite orkaitėje kol iškeps. Atvėsusį supjaustykite rombais, ant kiekvieno rombo uždėkite po erškėtrožės uogą iš uogienės.

Karamelės tinginys


Jums prireiks:

Sviestas                        150 g
Sausainiai                      1 kg
Kondensuotas pienas    1 indelis
“Nesquik” kakava          1 mažas pakelis

Veiksmai:

Inde sulaužyti į 4-6 dalis sausainius (ne smulkiau). Kitame inde ant mažos ugnies ištirbdyti sviestą, kai jis ištirps iš lėto pilti kondensuotą pieną, bei vis maišyti ir virti 20 min. Tada maišant masę suberti šaukštą rudo deginto cukraus pudrą (arba “nesquik” kakavą) ir visą laiką maišant pavirti dar 10-15 min. Tuomet inde esančius sausainius užpilti jau paruošta mase ir labai gerai išmaišyti. Masę sudėti į parastą maišelį ar lengvai plaunamą indą ir gerai atvėsinti. Gaminimas trunka apie 30 min.