Kokosinis pyragas su obuoliais ir kriaušėmis


Jums prireiks:
 300 g “Malsena Extra” miltų,
200 g margarino,
200 g cukraus,
2 kiaušiniai,
100 g kokoso drožlių,
1 pakelis kepimo miltelių,
100 g grietinės,
2 kriaušės,
2-3 obuoliai,
1 šaukštelis citrinų sulčių.

Veiksmai:

Margariną ištriname su cukrumi ir kiaušiniu, supilame grietinę, suberiame kokoso drožles (3 šaukštelius paliekame), gerai išmaišome.
Tešlą sukrečiame į margarinu išteptą ir likusiomis kokoso drožlėmis pabarstytą kepimo formą. Ant viršaus sudedame citrinos sultimis pašlakstytas obuolių ir kriaušių skilteles.
Pyrago viršų taip pat galime pabarstyti kokoso drožlėmis ir cukrumi . Kepame 40 minučių 200ºC temperatūros orkaitėje.

Tiekiame karštą su plakta grietinėle.

Šaltinis: malsena.lt

Trapus pyragas


Jums prireiks:
450gr.miltų
truputis druskos,
50gr.cukraus,
50gr.sviesto,
1 pakelis mielių,
1kiaušinis,
1stiklinė pieno 

Trapaus pyrago viršui:
350gr.miltų,
100gr.cukraus,
truputis druskos,
200gr.sviesto.

Veiksmai:

Sviestą išsukame su cukrumi ir kiaušiniais, dedame miltus ir druską. Mieles sumaišome su pienu, duodame truputi joms pakilti, tada sudedame į tešlą. Visą masę sudedame ant skardos, galima dėti varskę arba džemą. Tada darome trupinį ant pyrago viršaus:
sviestą suminkome rankomis su cukrumi ir druska, po truputi beriame miltus, bet visada su pirštais trupiname. Gauname trupinukus, kuriuos uždedame ant pyrago viršaus. Kepame 210 temperaturoje apie 20 min.

Receptą atsiuntė Erika

Aguoninis pyragas


Jums prireiks:
500 g aguonų
400 g cukraus
10 kiaušinių
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių
2 lašai migdolų aliejaus

Veiksmai:

Trynius ištrinti su cukrumi, kol bus puri masė, išmaišyti ją su nuplikytomis ir gerai nusunktomis aguonomis. Standžiai išplakti baltymus, išmaišyti su kiaušinių-aguonų mase, suberti maltus džiūvėsėlius ir aliejų. Tešlą atsargiai supilti į didelę tortinę, kepti 1 val. Iš tortinės galima išimti visiškai ataušinus. Tinka valgyti tuoj pat, o taip pat iš šio pyrago galima padaryti perteptą kremu aguoninį tortą.

Šaltinis: mintys.lt

Kalėdų seniai


Jums prireiks:
500 g miltų
1 pakelis sausų mielių
85 g cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis druskos
85 g tirpinto sviesto
250 ml šilto pieno
2 šaukštai kondensuoto pieno
10 razinų
20 valytų migdolų
10 cukraus sirupe konservuotų vyšnių
1 cukraus sirupe konservuota ir sukapota citrina

Veiksmai:

Dubenyje gerai išmaišykite miltus ir mieles. Suberkite 75 g cukraus, vanilinį cukrų, druską, supilkite tirpintą sviestą ir šiltą pieną. Elektriniu maišytuvu su antgaliu mielinei tešlai iš pradžių mažiausiu, paskui vidutiniu greičiu tešlą maišykite 5 minutes. Tešlą pastatykite šiltai, kol jos tūris padvigubės ir atsiras burbuliukų. Ant lentos tešlą dar kartą išminkykite rankomis.

Tešlą padalinkite į keturias lygias dalis. Iškočiokite ovalios formos lakštus ir, uždėję kartoninį trafaretą, išpjaukite figurėles.

Kalėdų senius sudėkite į dvi sviestu pateptas skardas ir aptepkite kondensuotu pienu. Paistelkę fantaziją, papuoškite razinomis, migdolais, vyšniomis ir citrinos gabaliukais. Leiskite 20 min. tešlai pakilti. Pašaukite į 200-225 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite 15-20 min. Iš likusių 10 g cukraus ir trupučio vandens pagaminkite glajų ir juo patepkite ką tik iš orkaitės ištrauktus senius.

Šaltinis: mintys.lt