Jums prireiks:
100 g sviesto arba margarino
300 ml kvietinių miltų
1/2 arbatinis šaukštelis druskos
50 ml vandens

Sūrio ir špinatų įdarui
200 ml grietinėlės arba pieno
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
1 žiupsnis baltųjų pipirų (ant peilio galo)
1 žiupsnis aitriosios paprikos
1 arbatinis šaukštelis cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai kvietinių miltų
1 kiaušinis
35 g smulkiai supjaustytų porų
200 g nesmulkintų špinatų
150 g stipraus skonio tarkuoto sūrio

Veiksmai:

Užminkykite tešlą. Palaikykite ją šaldytuve 1 val. Sudėkite į keptuvą. Kepkite 10 min. iki 225° įkaitintoje orkaitėje.

Sūrio ir špinatų įdarui:
Į puodą įmuškite kiaušinį, sudėkite miltus ir supilkite grietinėlę arba pieną ir viską išmaišykite. Gautą masę palaikykite šiltai, kad sutirštėtų. Išimkite puodą iš orkaitės, sudėkite prieskonius, porus, špinatus (jei naudojami šaldyti špinatai, jie turi būti gerai nusausinti) ir sūrį.

Sudėkite įdarą ant papločio, ir kepkite dar 20–30 min. Patiekite su šviežiomis salotomis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>