Jums prireiks:
1.600 g plekšnės filė, 2.svogūnas,
3.citrina,
4.sviesto,
5.stiklinė daržovių nuoviro,
6.2 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio,
7.2 tryniai,
8.petražolių lapelių,
9.2 šaukštai miltų,
10.druskos,
11.pipirų.

Veiksmai:

Iš vienos pusės citrinos išspausti sultis, o kitą supjaustyti. Filė
supjautyti, sudėti į puodą, apšlakstyti citrinos sultimis, pasūdyti,
apibarstyti pipirais ir patroškinti. Svogūną supjaustyti ir pakepti
aliejuje. Tada apibarstyti miltais ir dar pakepti. Atskiesti šaltu
nuoviru, virti, kol sutirštės. Po to įberti petražolės lapelių,
sūrio. Padažą sumaišyti su tryniais ir troškinta žuvimi. Gautą masę
sudėti į sviestu išteptą indą, apibarstyti sūriu ir kepti orkaitėje
30 minučių. Patiekti su duona. Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>