Jums prireiks:

1.1 kg minkštimo (šlaunies),
2.100 g lašiniukų,
3.1 didelis svogūnas, 4.1/2 šaukštelio maltų juodųjų pipirų, 5.1 šaukštelis maltų raudonųjų pipirų,
6.1 šaukštelis druskos,
7.30 g margarino, 8.1/2 šaukšto pomidorų tyrės, 9.aštraus padažo.

Veiksmai:

Vyniotiniui imti kuo storesnį mėsos gabalą. Iš jo aštriu peiliu išpjauti ploną (1 cm storio) platų gabalą, išmušti jį ir ant viršaus uždėti supjaustytų lašiniukų ir svogūnų. Įdarą apibarstyti prieskoniais. Mėsą kietai suvynioti, galą sudūrimo vietoje prismeigti kas 2 cm ilgais mediniais smeigtukais.. Vyniotinį supjaustyti tarp smeigtukų griežinėliais. Juos iš abiejų pusių apkepinti įkaitintuose riebaluose, įdėti pomidorų tyrės, įpilti šiek tiek karšto vandens ir uždengus troškinti ant mažos ugnies. Ištroškintus griežinėlius sudėti į dubenį. Likusį skystį perkošti, pagardinti ir užpilti ant jų.
Patiekti su virtomis bulvėmis arba bulvių koše ir šviežių daržovių salotomis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>