Jums prireiks:

menkė arba kumpis 800 g
cukrus
druska
marinuoti agurkai 2 vnt
rūkytas kumpis 50 g
svogūnas 1 vnt
petražolė 1 vnt
morkos 2 vnt
miltai 1 šaukštelis
riebalai 30 g

Veiksmai:

4 asmenims Išmirkyta mėsa nusausinama, išimamas kaulas ir įtrinama pipirais bei cukrum. Vienas agurkas, nurodytas kiekis rūkyto kumpio, 1 morka, 1/2 petražolės supjaustomi pailgais trikampiais gabalėliais ir susmaigstomi į mėsą. keptuvėje su riebalais paspirginami svogūnai ir iš visų pusių iki gelsvumo apkepinamas paruoštas kepsnys. Tada mėsa apibarstoma druska, su visais riebalais ir svogūnai s perdedama į keptuvą, įpilama vandens, uždengiama ir troškinama laikas nuo laiko palaistant. po valandos į padažą sudedamos likusios susmulkintos morkos ir petražolės . Patroškinus 15 min, sudedami susmulkinti agurkai, ir mėsa baigiama troškinti. Padažas sutirštinmas miltai (kurie prieš tai išleidžiami vandenyje) ir dar kartą užvirinamas. Kepsnys patiekiamas supjaustytas riekelėmis, užpiltas padažu su visomis jame esančiomis daržovėmis. prie jo paduodami birūs ryžiai ir kopūstų salotos su grietine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>