Jums prireiks:
Tešlai:
150 g miltų,
100 g margarino,
3 šaukštai šalto vandens,
druskos .

Įdarui:
100 g lašinių,
2 svogūnai,
150 g „Rambyno” sūrio,
2 raudonieji ankštiniai pipirai,
1 stiklinė grietinės,
2 kiaušiniai,
1 arbatinis šaukštelis krakmolo,
muskato riešuto,
pipirų,
druskos pagal skonį.

Veiksmai:
Ant lentos supilami miltai, suberiamą druska, sudedamas margarinas ir peiliu kapojama, kol riebalai susmulkinami iki žirnio didumo. Tada įpilamas vanduo, ir tešla greit suminkoma. Paruošta tešla palaikoma šaltoje vietoje 30 minučių. Atvėsusi tešla iškočiojamą, ja išklojama apvali forma, pakraštyje uždedant tešlos kraštelį, subadoma šakute ir iškepama.
Lašiniai supjaustomi plonais gabalėliais, paskrudinami keptuvėje ir išimami. Likusiuose taukuose pakepinamas smulkiai supjaustytas svogūnas ir ruoželiais supjaustyti ankštpipiriai. Ant iškepto plokštainio išdėstomi lašiniai, kubiukais supjaustytas sūris, suberiami svogūnai ir pipirai. Grietinė suplakama su kiaušiniais, įmaišomas krakmolas, įberiama pipirų, įtarkuojama muskato riešuto, pasūdomą. Šiuo mišiniu užpylus plokštainį, kepama 30 minučių. Iškepęs atšaldomas ir pabarstomas smulkiai supjaustytais petražolių lapeliais,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>