Jums prireiks:
25 g mielių saldžiai tešlai
3 dl drungno vandens
1 arbatinis šaukštelis druskos
2 valgomieji šaukštai geltonojo cukraus
500-550 ml kvietinių miltų
100 ml rupių miltų
100 ml saulėgrąžų
100 ml sezamo sėklų
100 g džiovintų abrikosų
½ valgomojo šaukšto čiobrelių

Veiksmai:

Supjaustykite abrikosus kubeliais.

Sudėkite mieles į indą, ištrinkite ir supilkite vandenį. Maišykite, kol mielės ištirps. Sudėkite kitus produktus ir maišykite, kol tešla pasidarys minkšta.

Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite 45 min. kilti. Po to išverskite ją ant miltais pabarstyto stalo ir minkykite, kol pasidarys putli. Suteikę tešlai norimą formą maždaug 45 min. palikite kilti (kol dvigubai padidės).

Nustatykite 180° temperatūrą ir 20-30 min. kepkite orkaitės viduryje. Duona bus iškepusi tuomet, kai pabarbenę į duoną išgirsite garsą tarsi stuksentumėte į tuščiavidurį daiktą,.

Šaltinis : http://www.dansukker.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>