Jums prireiks:
1.1 kg karpio,
2.2-3 morkos,
3.1-2 svogūnai,
4.1 l pieno,
ryšulėlis žalių arba džiovintų saliero lapelių,
kmynų,
druskos,
keli malti kvapieji pipirai

Veiksmai:
Išvalytas, nuplautas ir nusausintas karpis supjaustomas vienodo dydžio gabalais. Kiekvienas jų ištrinamas druska su kmynais bei kvapiaisiais pipirais ir 2- 3 valandas paliekamas šaltoje vietoje. Vėliau karpio gabalai nuplaunami šaltu vandeniu ir dedami į negilų emaliuotą puodą, kurio dugne jau sudėti griežinėliais supjaustytos morkos ir svogūnai. Ant viršaus užberiama salierų lapelių, supilamas pienas ir ant įtin mažos kaitros verdama apie 1 valandą. Išvirę žuvies gabalai atsargiai, kad nesuirtų, išgriebiami ir sudedami į pusdubenį taip, kad žuvis atrodytų lyg nepjaustyta. Užpilama skysčiu, kuriame virė. Valgoma karšta ar šalta. Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>