3 bulvių,
2 nedidelių morkų,
3 – 4 saujų perlinių kruopų,
1,5 – 2 l sultinio,
2 raugintų agurkų,
kuokštelio petražolių,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio druskos.

Kubeliais pjaustytas bulves ir morkas metame į verdantį sultinį. Beriame kruopas, kurias galime prieš tai šiek tiek pamirkyti. Užverdame. Daržovėms ir kruopoms suminkštėjus suberiam pjaustytą raugintą agurką ir smulkintas petražoles. Pasūdome ir papipiriname. Leidžiame kelias minutes pavirti.

Kas mėgsta sriubą pasigardina šaukšteliu grietinės.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>