Jums prireiks:

1 valg. šaukštas saulėgrąžų aliejaus;
1 vidutinio dydžio svogūnas, supjaustytas žiedeliais;
½ mažos cukinijos,
išilgai perpjautos į dvi dalis ir supjaustytos į 1 cm gabalėlius;
1½ puodelio žiedinių kopūstų, supjaustytų kąsnio dydžio gabalėliais;
1½ puodelio brokolių, supjaustytų kąsnio dydžio gabalėliais;
1 puodelis šviežių supjaustytų grybų; ½ puodelio plonomis juostelėmis išilgai supjaustytų morkų;
½ puodelio juostelėmis supjaustytų žaliųjų pipirų;
½ puodelio juostelėmis supjaustytų raudonųjų pipirų.

Padažas:
2 valg. šaukštai skrudintų linų sėmenų;
1 skiltelė smulkiai supjaustyto česnako;
1 valg. šaukštas sutarkuoto šviežio imbiero;
¼ puodelio vištienos sultinio;
2 valg. šaukštai sojos padažo;
1 valg. šaukštas vyno acto;
1 arb. šaukštelis cukraus;
1 valg. šaukštas maltų linų sėmenų;
1 valg. šaukštas skrudintų linų sėmenų.

Veiksmai:

Į troškintuvę įpilkite aliejaus. Suberkite svogūnus, cukinijas, žiedinius kopūstus, brokolius, grybus, morkas bei pipirus ir maišydami pakaitinkite 5 minutes. Uždenkite dangtį ir dar patroškinkite apie 2 minutes. Nedideliame inde sumaišykite maltus linų sėmenis, česnaką, imbierą, sultinį, sojos padažą, vyno actą ir cukrų. Šiuo mišiniu užpilkite daržoves. Maišydami pavirkite dar kelias minutes. Užbarstykite skrudintais linų sėmenimis ir patiekite.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>