Grietinės padažas


Jums prireiks:
2 šaukštai sviesto, 2 šaukštai miltų, 1 stiklinė sultinio, 1 stiklinė grietinės, druskos, pipirų, (2 šaukštai pomidorų tyrės arba 1 svogūnas, arba 1 šaukštelis kmynų). 

Veiksmai:

Miltus apkepinti svieste , įpilti sultinio, grietinės, 3 – 6 minutes pavirinti, pagardinti. Pomidorų tyrę ar kapotą svogūną troškinti svieste kartu su miltais, kmynus suberti į jau pagamintą padažą. Patiekti prie virtos ar troškintos mėsos. 

Uogų ar vaisių padažas


Jums prireiks:

Pagrindinio rudojo padažo, 2 šaukštai obuolių, serbentų, bruknių arba slyvų košės, cukraus. 

Veiksmai:

Į pagrindinį rudąjį padažą baigiant virti sudedama uogų ar vaisių košė. Jei košė su kauliukais ar žievelėmis, prieš dedant pertrinti per sietelį. Padažą pagardinti cukrumi, galima pridėti gvazdikėlių ir cinamono. Patiekti prie virtos ar keptos jautienos, briedienos ar valgių iš faršo bei liežuvio.

Raudonasis padažas


Jums prireiks:

Tiršto kiaušinių padažo, 1 svogūnas, 3 – 4 šaukštai pomidorų tyrės, 1 šaukštelis cukraus, maltų juodųjų arba raudonųjų pipirų, 1 šaukštelis aštraus padažo, citrinos sulčių. 

Veiksmai:

Tarkuotą svogūną ir pomidorų tyrę patroškinti svieste, sudėti į tirštą kiaušinių padažą ir aštriai pagardinti. Padažas tinka prie laukinių žvėrų ir paukščių mėsos

Sūrio padažas


Jums prireiks:

Tiršto kiaušinių padažo, 2 kiaušiniai, 50 g. džiovinto sūrio, truputis maltų raudonųjų pipirų. 

Veiksmai:

Tarkuotą sūrį išplakti su kiaušiniais ir sumaišyti su praaušintu kiaušinių padažu. Jei padažas patiekiamas kaip garnyras, tai jį, sudėjus kiaušinius, reikia kaitinti iki virimo, o jeigu juo užpilama mėsa,kepama orkaitėje – iš anksto kaitinti nereikia. Padažas tinka prie paukštienos valgių, bei valgių iš faršo.

Šaltas aštrus padažas


Jums prireiks:
1 šaukštas sviesto, 2 šaukštai miltų, 1 – -1,5 stiklinės sultinio, druskos, pipirų, 1 kiaušinio trynys, 3 – 4 šaulštai aliejaus, 1 šaukštas citrinos sulčių, 1 šaukštelis cukraus, (2 šaukštai kapotų žalumynų arba pomidorų tyrės, aštraus, padažo).

Veiksmai:

Sviestą ištirpinti, pakepinti miltus, kol pagels. Įpilti sultinio, pavirinti 8 – 10 minučių, ataušinti. Į šaltą padažą įmaišyti kiaušinio trynį, aliejų, aštriai pagardinti. Padažas tinka prie paukštienos, triušienos, ožkienos.

Razinų padažas


Jums prireiks:
2 šaukštai riebalų, 1 svogūnas, 1,5 šaukšto miltų, 2 stiklinė sultinio arba daržovių nuoviro, 0,5 stiklinės vyno, 0,5 stiklinės razinų, druskos, aštraus padažo, cukraus, 2 šaukšteliai stiprios kavos ar arbatos, (2 šaukštai rauginto pieno). 

Veiksmai:

Riebalus ištirpinti, juose pakepinti kapotą svogūną, apibarstyti miltais, ir dar pakepinti, kol miltai pagels. Įpilti sultinio arba daržovių nuoviro, pridėti prieskonių ir užvirinti. Tada sudėti nuplautas ir apsausintas razinas, įpilti vyno ir kaitinti, bet neužvirti, kol išbrinks razinos. Pagardinti grietine. Padažas tinka prie virto liežuvio, veršienos, paukštienos, triušienos ir laukinių žvėrių mėsos.

Tirštas kiaušinių padažas


Jums prireiks:

2 šaukštai margarino arba sviesto, 3 šaukštai miltų, 0,5 litro pieno ar sultinio ir pieno mišinio, 1 – 2 kiaušiniai, 2 šaukštai citrinos sulčių ar baltojo vyno, truputis muskato, 2 šaukštai grietinės. 

Veiksmai:

Miltus pakepinti ištirpintame margarine ar svieste, kol pagels, įpilti pieno ar pieno ir sultinio mišinio, pavirti 6 – 8 minutes. Tada įpilti su trupučiu karšto padažo išplaktus kiaušinius ir pakaitinti iki virimo. Padažas tinka prie virtos vištienos, triušienos, ožkienos ir veršienos.

Grietinės padažas su svogūnais


Jums prireiks:
Padažo kiekis : [250g.]
1.100g. grietinės;
2.100g. sultinio;
3.15g. sviesto;
4.10g. miltų;
5.50g. svogūnų, pipirų ir druskos

Veiksmai:

Svogūnus smulkiai supiaustome ir kepiname svieste, kol suminkštėja, bet nepagelsta. Tada suberiame miltus ir dar pakepiname. Po to įpilame sultinio, įdedame pipirų, druskos ir paviriname 5 minutes. Jei labai sutirštėja, įpilame truputį sultinio. Supilame grietinę ir pakaitiname.
Turėtu išeiti toks baltos spalvos skystas grietinės tirštumo padažas su skendinčiais bespalviais svogūnų gabaliukais.

Skanaus

Ankštinių pipirų padažas


Jums prireiks:
1.Svogūnų padažo
2.2 šaukštai kapotų konservuotų ankštinių pipirų
truputis maltų raudonųjų arba juodųjų pipirų

Veiksmai:

Į svogūnų padažą (virimui įpusėjus) suberti smulkiai kapotus anktšinius pipirus, viską apibarstyti raudonaisiais pipirais ir dar pavirinti. Galima įpilti konservų sulčių

Padažas su raugintais agurkais


Jums prireiks:
1.Svogūnų padažo
2.1 nedidelis raugintas agurkas
3.1 šaukštas pomidorų tyrės
marinuotas ankštinis pipiras
truputis garstyčių arba krienų

Veiksmai:
Pomidorų tyrę troškinti kartu su svogūnais. Kiek patroškinus, sudėti nuluptą smulkiai supjaustytą raugintą agurką ir ankštinį pipirą. Pagamintą padažą pagardinti garstyčiomis ir tarkuotais krienais.
Padažas tinka prie virtos kiaulienos, avienos ir jautienos