Varškės desertas


Jums prireiks:
100 g varškės
0,2-0,75 stiklinės pieno arba sultinio
2-3 šaukštai aliejaus
druskos, garstyčių, pipirų
acto arba rūgščių sulčių
aštraus padažo

Veiksmai:
Varškę trinti, kol pasidarys vientisa masė, į ją sudėti prieskonius, įpilti skysčio, aliejaus ir viską gerai išplakti. Jei varškė riebi arba padažas duodamas prie riebios mėsos, vietoj aliejaus pilti sultinio.

Saldžarūgštis varškės padažas


Jums prireiks:
100 g. varškės,
0,5 stiklinės raudonojo vyno arba sulčių,
0,5 stiklinės tarkuotų obuolių arba obuolių košės, (obuolių sulčių),
cukraus,
druskos,
garstyčių arba krienų,
2 šaukštai aliejaus arba grietinėlės,
anyžių arba cinamono,
citrinos sulčių.

Veiksmai:
 Varškę trinti, kol pasidarys vientisa masė, į ją sudėti likusius produktus, prieskonius ir viską gerai išplakti.

Kumpio ir porų kremas


Jums prireiks:
150 g kumpio
1 didelis poras
1 obuolys
1 valgomasis šaukštas margarino arba sviesto 6 kiaušiniai
½ valgomojo šaukšto miltų
100 ml pieno
druska
baltieji pipirai
petražolės

Veiksmai:
Kumpį supjaustykite juostelėmis, porą nuplaukite ir susmulkinkite, obuolį nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Kumpį pakepkite riebaluose su poru ir obuolio kubeliais. Sumuškite kiaušinius. Sumaišykite miltus su pienu ir sudėkite į kiaušinius. Pagardinkite druska ir pipirais. Virkite ant mažos ugnies, kol mišinys sutirštės. Sudėkite kremą į lėkštes, greta sudėkite kumpio, porų ir obuolių mišinį, apibarstykite smulkintomis petražolėmis. Patiekite su šviežiomis salotomis.