Jums prireiks:
1.1 kg žuvies filė,
2.50 g pieniškų dešrelių,
3.50 g lašinių,
4.2 riekelės baltos duonos, didelis svogūnas,
5.5 valgomieji šaukštai pieno,
6.1-2 arbatiniai šaukšteliai kapotų kaparių,
7.0,5 stiklinės smulkiai sukapotų petražolių lapelių,
acto,
druskos,
8.250 ml grietinės,
9.2 kiaušiniai.

Veiksmai:
Žuvies filė išvalyti, apšlakstyti actu, pasūdyti ir uždėti troškinti jos pačios sultyse. Paskui ataušinti ir sumalti mėsmale drauge su pieniškomis dešrelėmis, lašiniais, svogūnu ir išmirkytomis baltos duonos riekelėmis. Petražoles ir kaparius sumaišyti su faršu, pagardinti actu ir druska. Į sviestu išteptą formą pridėti žuvies masės. Grietinėlę suplakti su kiaušiniais, atskirai išplakti baltymus. Viską sumaišyti ir gautą masę užpilti ant žuvies faršo. Dubenį (formą) pašauti į vidutiniškai prikaitintа orkaitę ir kepti 20 minučių. Su pyragu patiekti bulvių arba žalių salotų. Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>