Klasikinis lenkiškas obuolių pyragas. Nepažįstų žmogaus, kuriam ji nepatiktų! Pyragas puikus, kvapnus ir toks trapus, kad tirpsta burnoje. Klasikinis variantas – patiekti su ledais, bet ne mažiau skanus su kavos puodeliu.

Reikės:

Stiklinė – 200 ml,
3 stiklinių miltų,
3 kiaušinio trynių,
250 g. sviesto,
3/4 stiklinės cukraus pudros,
1 a. šaukštelio kepimo miltelių,
2 – 2,5 kg. saldesnių obuolių,
1 a. šaukštelio cinamono (nebūtinai).

Kadangi šiam receptui nereikia šaldyti tešlos, pirmiausia pasiruoškite obuolius. Nulupkite, išdarynėkite ir supjaustykite kubeliais.Supilkite į keptuvę, įpilkite keletą šaukštų vandens ir troškinkite kol obuoliai suminkštės, bet nesukris į košę. Kai obuoliai suminkštės, įberkite cinamono.

Per tą laiką užminkykite tešlą. Į miltus suberkite kepimo miltelius, cukraus pudrą, kubeliais supjaustytą sviestą bei kiaušinio trynius, greitai ir energingai suminkykite tešlą.

Kepimo skardelę išklokite kepimo popieriumi. 1/3 tešlos dalį atidėkite, o likusia tešla išklokite kepimo formos dugną. Sudėkite obuolius, o atidėtą tešlą iškočiokite, supjaustykite juostelėmis ir užklokite pyrago viršų (galima sutrupinti).

Paruoštą pyragą dėkite į įkaitintą iki 180°C orkaitę ir kepkite 45-50 minučių.
Atvėsinkite, pabarstykite cukraus pudra ir skanaukite!
P.S. Kartais dedu 2 trynius ir keletą šaukštelių grietinės, irgi gaunasi puiki trapi tešla.
Į obuolių masę galite įberti razinų, bet man skaniausias tik su obuolių įdaru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>