Jums prireiks:
7 kg pjaustytų antaninių obuolių, 1,5 kg cukraus, riešutai (graikiniai, lazdyno, žemės riešutai, anakardžiai)

Veiksmai:
Ant supjaustytų obuolių supilti 1,5 kg. cukraus, išmaišyti mediniu šaukštu ir palikti vėsioje patalpoje arba balkone 1-2 paroms. Atsiradusį skystį-sultis nupilame į puodą ir pastatome sultis virti. Kiek pavirus, dar nuvarviname likusias sultis nuo obuolių . Praktiškai ten neturi likti visiškai sulčių. Išvirti turi visos sultys, likti tiktai cukrus. Kuo geriau nuvirsime sultis, tuo geresnis sūris išeis. Kai jau nelieka sulčių, o tik cukraus sirupas burbuliuoja – supilam obuolių skilteles. Na ir maišom. Jokiu būdu negalima pasitraukti nuo viryklės, nes sūris prisvils. Jei gerai nuvirėte sultis, tai užteks 0,5 val. ir sūris bus gatavas. Prieš baigiant virti sudedame riešutus. Jei tų sulčių liko daug – virsite, maišysite ir nervosites apie 1-1,5 val. Sūris išviręs tada, kai maišant mediniu šaukštu masė atšoka muo puodo sienelių. Su visu puodu palikti kiek ataušti masei. Pasiruošiu nuo cukraus celofaninių maišelių, kraunu į juos atvėsusią masę, maždaug iki pusės maišelio. Gerai sukratau, užlenkiu per pusę, nešu į balkoną ir paslegiu. Palaikau paslėgtus parą, tada išimu iš maišelio žirklėm perkirpdama celofaną. Jei gerai išviręs sūris , tai jis būna kietokas, blizga. Į švarią drobelę suvynioju ir padedu džiūti. Po trijų dienų ar savaitės galima ragauti. Skanumėlis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>