Jums prireiks:

 5kg rūgštesnių obuolių, 1.5kg cukrausm cinamono, apelsino žievelių.

 

Veiksmai:
Vienodo dydžio, vienodo prinokimo obuolius plonai nulupkite ir pjaustykite į 8 dalis, išimkite sėklalizdžius. Skilteles sudėkite į emaliuotą indą, užberkite cukrumi, išmaišykite ir palikite per naktį kambario temperatūroje. Kitą dieną pusę obuolių skiltelių išimkite, o likusias virkite ant stiprios ugnies vis pamaišant. Po 15-20 min., kai obuolių skiltelės sutižta, berkite cinamoną, supilkite paliktas obuolių skilteles ir dar maišant pavirkite apie 10-15 min. Karštą obuolienę supilstykite į iškaitintus stiklainius ir tuoj pat hermetiškai uždarykite dezinfekuotais dangteliais.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>