Jums prireiks:

1.400 g. obuolių,
2.1 stiklinė cukraus, 3.30 g. maltų riešutų, 4.grietininių ledų,
5.0,5 citrinos. 

Veiksmai:

Obuoliai nulupami, šaukštu išimamos sėklidės. Puode silpnai parausvinamas cukrus, įpilamos 2 stiklinės vandens ir citrinos sultys. Į verdantį sirupą sudedamos obuolių puselės ir, uždengus puodą, patroškinama ant silpnos ugnies 10 minučių, žiūrint kad obuoliai nesutižtų. Išvirę obuoliai išimami, atšaldomi, o sirupas pavirinamas kol sutirštėja. Į obuolio puselės vidų pridedama grietininių ledų, užvožiama antra pusele, obuoliai dedami į stiklinį plokščią pusdubenį ar atskiras lėkšteles, užpilami sirupu, pabarstomi riešutais. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>