Jums prireiks:
Morengų lakštams Jums reikės: 4 kiaušinių baltymų 300 gr cukraus Pertepimui reikės: 350 gr plaktos grietinėlės 30 gr cukraus 1 šaukštelio citrinos rūgšties 300 gr rūgštesnių uogų (šviečių ar šaldytų braškių, spanguolių, juodųjų serbentų)

Veiksmai:
Paruošimas: Labai kruopščiai atskirkite kiaušinio baltymus nuo trynių. Iš pradžių baltymus plakite be cukraus apie 5 min. Tada pamažu pilkite cukrų ir dar plakite apie 20 min. Iš išplaktos masės suformuokite blynelius, kuriuos sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite apie 30 min. 120 laipsnių orkaitėje. Orkaites neatidarinėkite. Morengų tortui iškepkite mažiausiai tris lakštus. Pertemimui skirtą grietinėlę išplakite su cukrumi ir sumaišykite su uogomis. Šiuo mišiniu pertepkite morengų lakštus ir papuoškite tortą.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>