Mišrainė „Vasara“


Jums prireiks:

2 bulvės,
1 nedidelis pomidoras,
pusė agurko,
pusė nedidelio burokėlio,
1 morka,
gabalėlis ropės,
pusė obuolio,
50 g. aliejaus,
25 g. grietinės,
citrinos sultys,
cukrus,
druska.

Veiksmai:
Virtas bulves ir burokėlį supjaustykite gabaliukais, sudėkite supjaustytą morką ir ropę, užpilkite 2 – 3 šaukštelius vandens, aliejaus ir uždengus dangčiu patroškinkite. Agurką, pomidorą, obuolį perliekite verdančiu vandeniu ir smulkiai supjaustykite. Viską sumaišykite. Nedideliame kiekyje vandens ištirpinkite cukrų, druską, įspauskite citrinos sulčių, sudėkite grietinę, išmaišykite ir užpilkite ant salotų.

Bulvių ir grybų mišrainė


Jums prireiks:

3 – 4 virtos bulvės,
1 salieras,
3 – 4 šaukštai šviežių virtų grybų,
3,5 šaukšto majonezo,
druska.

Veiksmai:
Bulves ir pasūdytame vandenyje išvirtą salierą supjaustykite kubeliais.
Išvirtus pasūdytame vandenyje grybus atšaldykite ir supjaustykite.
Viską sumaišykite, pasūdykite, užpilkite majonezu.

Bulvių mišrainė su sūriu


Jums prireiks:

8 bulvės,
1 poras,
4 morkos,
100 g. sūrio,
10 g. sviesto,
0,25 stiklinės baltojo vyno,
4 – 5 šaukštai acto,
4 šaukštai aliejaus,
pipirai,
muskato riešutas,
petražolių lapeliai,
druska.

Veiksmai:
Virtas bulves supjaustykite gabaliukais. Griežinėliais supjaustytą porą (trečdalį stiebo palikti) ir morkas 10 minučių patroškinkite svieste su vynu ir sumaišykite su bulvėmis. Actą sumaišykite su prieskoniais, užpilkite salotas ir palaikykite. Paskui užpilkite aliejumi, pabarstykite susmulkintais petražolių lapeliais. Patiekdami apibarstykite tarkuotu sūriu ir susmulkintais porais.

Prancūziška bulvių mišrainė


Jums prireiks:

3 – 5 virtos bulvės,
1 morka,
stiklinė konservuotų žaliųjų žirnelių,
1 nedidelis salieras,
1 marinuotas agurkas,
3 obuoliai,
2 kietai virti kiaušiniai,
stiklinė majonezo,
50 g. sviesto,
druska,
cukrus.

Veiksmai:
Supjaustytą morką ir salierą ištroškinkite svieste. Baigiant troškinti sudėkite žirnelius, truputį pakaitinkite ir atšaldykite. Supjaustykite kubeliais bulves, agurkus, obuolius ir kiaušinius. Viską sumaišykite, pasūdykite, įberkite truputį cukraus, sudėkite į salotinę, užpilkite majonezu. Papuoškite kapotu kietai virtu kiaušiniu.

Mišrainė su salierais


Jums prireiks:

125 g. ryžių
sauja razinų
sauja graikiškų riešutų
2-3 salierų stiebai
majonezas

Veiksmai:

Išverdame 125 g. (arba vieną virimo maišelį) ryžių. Perpilame šaltu vandeniu. Užplikiname saują razinų. Imame salierų stiebus, gerai juos nuplauname ir supjaustome. Į ryžius sudedame razinas, salierus, įberiame saujelę graikiškų riešutų ir išmaišome su majonezu.

Dabar didesniuose prekybos centruose galima nusipirkti lapkotinių salierų , jie labai vertingi, malonaus skonio. Likusius salierų stiebus galima panaudoti sriuboms.