Ikrų mišrainė


Jums prireiks:
indelis raudonųjų ikrų (tiks ir dirbtiniai), indelis juodųjų ikrų, 200 g fermentinio sūrio, 3 kietai virti kiaušiniai, majonezas, pipirai, druska.

Veiksmai:
dedame į dubenį ikrus, tarkuotą sūrį, tarkuotus kiaušinius ir viską išmaišome su majonezu.druskos ir pipirų dedame  pagal skonį.

KONSERVUOTOS PUPELĖS


Jums prireiks:
Pupelių 2 kg paprikų 1 kg pomidorų 2,5 kg druskos 2 šaukštai cukraus 2 šaukštai 1 stiklinė acto 0,9proc. 1,5 stiklinės aliejaus po 200g česnako, petražolių šaknų.

Veiksmai:
Pomidorus, česnakus, papriką, petražoles sumalti per mėsmalę, supilti aliejų, actą, cukrų, druską ir pakaitinti iki užvirimo.Tą masę užpilti šaltas – virtas pupeles. Viską kaitinti ant mažos ugnies 35 – 45 min. Supilstyti į stiklainius ir uždaryti.

Ievos mišrainė


Jums prireiks:
Reikės: 200g. fermentinio sūrio, 4 kietai virtu kiausiniu, 100g. majonezo, 2-3 skilteliu cesnako, 3-4 krabu lazdeliu, petrazoliu papuosimui.

Veiksmai:
fermentini suri ir kiausinius sutarkuoti burokine tarka, supjaustiti smulkiai krabu lazdeles ir cesnaka. viska sudeti i viena inda ir ant virsaus uzdeti majonezo ir gerai ismaisiti. papuosk petrazoles sakele.

CUKINIJOS MIŠRAINĖ GARNYRUI


Jums prireiks:
2.5 kg cukinijos, 0.5 kg paprikos, 0.5 litro pomidorų padažo, 0.5 kg šparaginių pupelių, 0.5 stiklinės aliejaus, 1 stiklinė cukraus, 0.5 stiklinės 9% acto, 1 valgomas šaukštas druskos.

Veiksmai:
Papriką supjaustyti kubeliais, šparagines pupeles gabaliukais, supilti pomidorų padažą, sudėti cukrų, druską ir 20 min. patroškinti su aliejumi. Cukiniją nulupti ir supjaustyti kubeliais ir sudėjus į kitas daržoves dar 10 min. troškinti. Supilti actą, patroškinti dar 15 min., dėti į stiklainius ir uždaryti. Vietoj acto galima naudoti citrinos rūgštį.

MIŠRAINĖ SU PUPELĖMIS


Jums prireiks:
1kg pomidorų , 0,5kg svogūnų, 0,5kg morkų, 0,5kg paprikų, 1litr virtų pupelių, 0,5litr aliejaus, 4v.š. cukraus, 2v.š. druskos, 4v.š. pomidorų padažo.

Veiksmai:
Morkas sutarkuoti, paprikas, svogūnus supjaustyri, pomidorus – sumalti. Puode su aliejumi pakepinti morkas ir svogūnus , įdėti pomidorų masę ir pupeles. Sudėti cukrų, druską, pomidorų padažą. Ant silpnos ugnies maišant troškinti 40-45 min. Sudėti į stiklainius ir sandariai uždaryti.

Burokėlių mišrainė su medumi


Jums prireiks:
1.700 g burokėlių, svogūnas, po 2 šaukštus sviesto ir medaus, šaukštas citrinos sulčių, žiupsnelis cinamono, šaukštas smulkiai supjaustytų petražolių lapelių, druskos

Veiksmai:

Burokėlius gerai nuplauname ir išverdame. Ataušiname, nulupame ir supjaustome plonais stulpeliais. Svogūną nulupame, supjaustome ir pakepiname su sviestu. Visus komponentus išmaišome, pakaitiname ir vėl išmaišome.

Daugiau receptų bei patarimų susijusių su medumi galite rasti adresu : http://medus.patiekalai.lt

Ropių mišrainė su medumi


Jums prireiks:

1.Ropė,
2.100g razinų,
3.2 šaukšteliai medaus,
4.2 šaukštai aliejaus, krapų

Veiksmai:

Ropę sutarkuokite smulkia tarka, sumaišykite su išmirkytomis razinomis, sukapotais krapais, medumi. Užpilkite aliejumi.

Daugiau receptų bei patarimų susijusių su medumi galite rasti adresu : http://medus.patiekalai.lt

Raudonųjų pupelių mišrainė


Jums prireiks:
1.500g raudonųjų pupelių, 2.1 svogūnas,
3.125g rūkytos šoninės,
4.4 šaukštai aliejaus, druskos, cukraus, pipirų, 5.2-3 salotų lapai.

Veiksmai:
Pupeles keliolikai valandų užpilame šaltu virintu vandeniu ir tame pačiame vandenyje išverdame. Minkštas pasūdome, paskui nusunkiame. Svogūną supjaustome skritimėliais. Lėkštę išklojame salotų lapais, suberiame pupeles, sudedame supjaustytą ir paspirgintą šoninę bei svogūnus, pabarstome druska, cukrumi, pipirais, užpilame aliejumi.

"Rudeninė" mišrainė su silke


Jums prireiks:
5 vnt. silkės file be odos,
2-3 nedidelės virtos bulvės su lupyna,
1-2 obuoliai,
2 rauginti arba marinuoti agurkai,
2 kietai virti kiaušiniai,
1 svogūno galvutė,
majonezo, juodųjų pipirų, druskos.

Veiksmai:
1. Virtas šaltas bulves nulupti ir supjaustyti mažais kubeliais, suberti į serviravimo indą užberti truputi druskos, juodųjų pipirų ir bulves aptepti nestoru majonezo sluoksniu.
2. Tokiais pačiais kubeliais kaip ir bulvės supraustyti agurkus, berti į indą ir užtepti majonezo sluoksniu.
3. supjaustyti stambiais kvadratėliais silkę, suberti į indą ir apibarstyti kubeliais pjaustytais svogūnais, pabarstyti juodaisiais pipirais ir užtepti majonezo sluoksniu.
4. supjaustyti kubeliais obuolį, suberti į indą, užtepti majonezu.
5. Ant viršaus užberti kubeliais pjaustytus kiaušinius.

Džiovintų vaisių mišrainė


Jums prireiks:

12 kardamono ankščių
90g džiovintų figų
90g džiovintų kriaušių
90g džiovintų obuolių
200g džiovintų abrikosų
90g razinų
90g desertinių slyvų
šaukštelis apelsinmedžio vandens [čia tiktų skiestos apelsinų sultys]
stiklinė skrudintų gliaudytų migdolo riešutų

Kremui:
3/4 stiklinės paprasto jogurto
3/4 stiklinės grietinės
2 šaukštai lipnaus rudojo cukraus
1/4 šaukštelio tarkuoto kardamono

Veiksmai:

Kardamono ankštis sudėkite į muslino skiautę ir potvričiai suriškite. Figas ir kriaušes perpjaukite pusiau. Vaisius sumaišykite dideliame prikaistuvyje, užpilkite vandeniu. Užvirinkite, įdėkite kardamono ankštis. Palengva pavirinkite 10 minučių, tada ataušinkite. Išimkite kardamono ankštis, o vaisius šaukštu sukraukite į indą. Įmaišykite apelsinmedžio vandens. Gerai atšaldykite, į stalą duokite su kremu, apibarstykite skrudintais migdolais.
KREMUI: sumaišykite jogurtą, grietinę, lipnų rudąjį cukrų ir maltą kardamoną, atšaldykite.

Receptą atsiuntė Violeta