Jums prireiks:
180 g miltų 80 g miltinio cukraus 1 kiaušinis 2 šaukštai pieno ar grietinėlės 113 g sviesto 1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės druskos Vanilinis kremas 1 stiklinė pieno 1 šaukštelis vanilinio cukraus 1 kiaušinio trynys 3-4 šaukšteliai krakmolo Pagal šį receptą išeina du mini torto pagrindai 22 cm skersmens.

Veiksmai:
Miltus sumaišyti su miltiniu cukrumi, persijoti ir papilti ant lentos. Miltuose padaryti duobutę. Sudėti gabaliukais supjaustytą šaltą sviestą ir peiliu iš kraštu užverčiant miltus kapoti iki gausis kruopelės. Po to sudėti suplaktą kiaušinį, supilti truputį pasūdytą pieną, citrinos žieveles ir rankomis suminkyti teslą.Suvynioti į vaškinį popierių ir padėti į šaldytuvą porai valandų. Išėmus tešlą iš šaldytuvo, padalyti į dvi dalis.Ant lentos pakloti vaškinį popierių, truputį pabarstyti miltais ir iškočioti lakštą, kuriuo iškloti pateptą atidaromą formą. Šakute subadyti ir kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180° C temperatūros 25 minutes arba kol truputį pagels.Pagrindą padengti vaniliniu kremu.Viršų padengti kivio griežinėliais, kraštus apibarstyti migdolų drožlėmis ar kapotais riešutais. Vietoj kivio galima naudoti braškes ar kitas uogas. Vanilinis kremas Pieną supilti į kaistuvėlį. Į dubenėlį supilti krakmolą, pieną ir kiaušinio trynį. Ištrinti ir supilti į verdantį pieną. Sumažinus liepsną smarkiai maišyti iki virimo (neužvirti). Atvėsinti, užpilti ant torto pagrindo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>