Trapi tešla picai II


Jums prireiks:
200g pieno,
25g šviežių.mielių,
2 kiaušinių tryniai,
125g kamb. temp. sviesto,
3 arb. šaukšteliai cukraus,
žiupsnelis sodos,
ne daugiau kaip 700g miltų.

Veiksmai:
Šiltą pieną, mieles, trynius, sviestą, cukrų, druską išmaišome. Soda maišoma su miltais, įpilamas skystis ir suminkoma tešla, kuri nelips prie rankų. Tešla dalinama į 2 dalis, uždengiama ir kildinama apie 1 valandą. Iškilusi tešla iškočiojama tokio dydžio kaip skarda. Skardą šiek tiek pabarstyti miltais ir iškloti vienu tešlos blynu, kitas iškočiotas tešlos blynas paliekamas ant stalo ir uždengiamas rankšluosčiu. Dar leidžiame tešlai pakilti. Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių ir keliom minutėms įkišame skardą, po kokių 4 minučių ištraukiame, tepame padažu, dedame produktus ir ant viršaus išklojame kitą tešlos blyną. Užspausti kraštus ir kepti apie 15-20min.

Blyneliai su sūriu ir dešrelėm


Jums prireiks:

2 kiaušiniai
miltų
pieno
druskos
cukraus
majonezo
fermentinio sūrio
ir pieniškų dešrelių

Veiksmai:
kiausinius isplakame su ziupsneliu cukrum ir druska supilame 4stiklines miltu pilame 3 stiklines pieno ir vandens plakame kad gautusi lietiniu blynu mase iskepe lietiniu blynelius ant kiekvieno blyno tepame truputi majonezo ir dedame pusiau prpjauta desrele ir gabaleli surio tada suvyniojame ir dar kata kepame ikaitintame aliejuje kol suris issileis ir ant virsaus uzsipilame keciupo skanaus

Blynai


Jums prireiks:
1 cuknija, Miltu Druskos 2 kiausiniu

Veiksmai:
Cukinija sutarkuoti burokine tarka, tada įpilti miltu,sauksteli druskos, imusti kiaušinius,įpilti vandens, viska maisyti kad mase butu panasi miltiniu blynu mase.Kepkite keptuveje.Tai tikrai paprastas,lengvas, bei labai skanus patiekalas.Linkiu skaniai pasmaguriauti….

Bandelės su svogūnais ir kiaušiniais


Jums prireiks:
200g svogūnų
aliejaus
2 šaukštai cukraus
1/4 šaukštelio druskos
1 šaukštas vyno acto
žiupsnelis maltos aitriosios paprikos
4 bandelės
8 kiaušiniai

Veiksmai:

Nuluptą svogūną supjaustyti griežinėliais ir 10 minučių troškinti su aliejumi, cukrumi, drusk, actu ir paprika uždengtoje keptuvėje. Bandeles perpjauti pusiau ir kepti ant grotelių, kol apskrus ir bus traškios. Į mažą prikaistuvį įpilti aliejaus ir įkaitinti ant vidutinės ugnies. Į karštą aliejų iš puodelio pamažu suleisti kiaušinius ir 5minutes kepti laistant riebalais. Vieną kartą apversti. Ant bandelės dėti svogūnų, ant jų kiaušinį, pasūdyti ir atsargiai pabarstyti aitriąja paprika . Valgyti karštas

Receptą atsiuntė Marius iš Kauno

Lietiniai su abrikosų skonio kopūstais


Jums prireiks:

60g ruginių miltų
70g kvietinių miltų
3/8 l pieno
žiupsnelis druskos
2kiaušiniai
1 šaukštelis cukraus
8 šaukšteliai aliejaus

Įdarui :
600g raugintų kopūstų
150g abrikosų marmelado
4 šaukštai baltojo vyno
100g razinų

Veiksmai:

Miltus suberti į dubenį ir išmaišyti su pienu. Palikti, kad pabrinktų. Į tešlą, suberti druską, kiaušinius ir cukrų, išmaišyti. Raugintus kopūstus, marmeladą ir razinas pašildyti baltajame vyne (nevirinti). Keptuvėje pakaitinti 1 šaukštelį aliejaus, supilti 1/8 tešlos, o kai lietinio kraštai apskrus – apversti. Iškeptus lietinius dėti vieną ant kito į pašildytą lėkštę, uždengti ir laikyti šiltai. Kopūstus dėti ant lietinių, juos susukti ir patiekti pašildytose lėkštėse. Valgyti ką tik pagamintą.

Receptą atsiuntė Marius iš Kauno.

Sklindžiai su razinomis


Jums prireiks:
65 g miltų,
20 g razinų,
0,5 kiaušinio,
5 g cukraus,
2 g druskos,
2 g mielių,
70 g vandens,
25 g tirpinto sviesto.

Veiksmai:
Tešla paruošiama kaip lietiniams su mielėmis. Nuplautos ir nuvarvintos razinos sudedamos į pagamintą tešlą, ir iškepami sklindžiai. Patiekiant valdyti užpilami sviestu ar grietine. Skanaus!

Virtinukai su vaisių įdaru


Jums prireiks:
Tešlai:
50 g miltų,
20 g pieno,
0,5 kiaušinio,
5 g sviesto,
5 g cukraus,
1 g druskos.
Įdarui:
110 g obuolių,
100 g vyšnių be kauliukų,
30 g grietinės,
30 g cukraus.

Veiksmai:
Miltai išsijokite ant stalo, viduryje padarykite duobutę, į ją supilkite vandenį ir išmaišytą kiaušinį. Viską gerai išminkykite iki vientisos masės. Tešlą palaikykite 20 – 30 minučių.
Obuolius nulupkite, supjaustykite smulkiais gabalėliais, užpilkite cukrumi ir pavirinkite kol suminkštės, ataušinkite. Jei įdarui naudosite vyšnias, jas nuplaukite išimkite kauliukus, užpilkite cukrumi .
Tešlą iškočiokite 1 – 1,5 mm storio, išpjaukite 4 cm skersmens apskritimus ar kvadratėlius. Per vidurį dėliokite įdaro, kraštus užlenkite ir gerai suspauskite.
Virtinukus dėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Virkite kol virtinukai iškylą į vandens paviršių ir dar porą minučių, tada nugriebkite kiaurasamčiu.
Patiekdami apipilkite grietine, pabarstykite cukrumi . Skanaus!

Žaliosios bagetės


Jums prireiks:

Tešlai
600 ml drungno vandens
2 valgomieji šaukštai aliejaus
50 g mielių
2 valgomieji šaukštai cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
apie 1300 ml (800 g) kvietinių miltų

Įdarui
100 g minkšto sviesto
100 ml supjaustytų petražolių
100 ml supjaustyto laiškinio česnako
2 arbatiniai šaukšteliai džiovinto arba 3 šakelės šviežio supjaustyto peletrūno.

Veiksmai:

1. Supilkite drungną vandenį į dubenį ir sumaišykite su aliejumi. Vandenyje ištirpinkite mieles.
2. Po truputį suberkite cukrų, druską ir miltus. Suminkykite tešlą iki vientisos masės. Palikite 40 min. kilti.
3. Lentą pabarstykite miltais ir gerai išminkykite tešlą.
4. Padalykite tešlą į šešias vienodas dalis. Iškočiokite pailgus tešlos gabalus (apie 30 cm ilgio).
5. Visus ingredientus sumaišykite. 1/6 įdaro dalį uždėkite ant iškočiotos tešlos gabalėlio.
6. Suvyniokite tešlą ir sudėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Palikite pusei valandos kilti. Įjunkite orkaitę ir nustatykite 250° temperatūrą. Kepkite 15 min., kol bagetės pagels.

Šaltinis : http://www.dansukker.com

Pikantiška duona su abrikosais


Jums prireiks:
25 g mielių saldžiai tešlai
3 dl drungno vandens
1 arbatinis šaukštelis druskos
2 valgomieji šaukštai geltonojo cukraus
500-550 ml kvietinių miltų
100 ml rupių miltų
100 ml saulėgrąžų
100 ml sezamo sėklų
100 g džiovintų abrikosų
½ valgomojo šaukšto čiobrelių

Veiksmai:

Supjaustykite abrikosus kubeliais.

Sudėkite mieles į indą, ištrinkite ir supilkite vandenį. Maišykite, kol mielės ištirps. Sudėkite kitus produktus ir maišykite, kol tešla pasidarys minkšta.

Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite 45 min. kilti. Po to išverskite ją ant miltais pabarstyto stalo ir minkykite, kol pasidarys putli. Suteikę tešlai norimą formą maždaug 45 min. palikite kilti (kol dvigubai padidės).

Nustatykite 180° temperatūrą ir 20-30 min. kepkite orkaitės viduryje. Duona bus iškepusi tuomet, kai pabarbenę į duoną išgirsite garsą tarsi stuksentumėte į tuščiavidurį daiktą,.

Šaltinis : http://www.dansukker.com

Angliškos pikniko bandelės (muffins)


Jums prireiks:
360 g kvietinių miltų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
2 valgomieji šaukštai cukraus
¼ arbatinio šaukštelio druskos
175 g smulkiai supjaustyto rūkyto kumpio
150 g kubeliais supjaustyto Feta tipo sūrio
35 g smulkiai supjaustytų porų
2 kiaušiniai
300 ml pieno
100 g ištirpinto margarino

Veiksmai:

Įkaitinkite orkaitę iki 200ŗ. Ištepkite sviestu specialią skardą angliškoms bandelėms kepti (12 bandelių) arba ant kepimo skardos sudėkite 12 formelių. Į dubenį sudėkite sausus ingredientus ir išmaišykite. Po to sudėkite kumpį, sūrį ir porus, įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir sudėkite margariną. Gerai išmaišykite. Padarytą tešlą sudėkite į formeles. Kepkite viduryje orkaitės maždaug 20 min. Ar bandelė iškepusi, galima patikrinti įbedus į ją pagaliuką. Palaikykite bandeles 5 min. skardoje, prieš atvėsindami jas ant grotelių.

Šaltinis : http://www.dansukker.com