Andalūzijos sklindžiai

Reikės:Andalūzijos sklindžiai

Pakelio šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos,
mažo svogūno,
150 g maltos mėsos,
kelių šaukštų alyvuogių aliejaus,
šaukšto pomidorų padažo,
10 paprikomis įdarytų alyvuogių,
2 kiaušinių trynių,
kelių šaukštelių pieno,
šaukštelio mairūno,
druskos,
maltų pipirų,
sezamų sėklų,
margarino skardai tepti.

Veiksmas:

Tešlą atitirpinti. Svogūną susmulkinti, sumaišyti su mėsa, gardinti prieskoniais, tada berti viską į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir maišant kepti 1 – 2 minutes. Kai mėsa bus biri, krėsti pomidorų padažą, pridėti griežinėliais pjaustytas alyvuoges ir pakepti dar kelias minutes.

Atitirpusią tešlą plonai iškočioti ant miltais pabarstyto stalo. Stikline išspausti apvalius blynelius. Ant pusės blynelių dėti po šaukštelį atvėsusio įdaro, uždenkti likusiais blyneliais. Kraštus patepti pieno ir kiaušinio plakiniu ir gerai užspausti. Aptepti likusiu plakiniu, pabarstyti sezamais ir dėti ant margarinu pateptos skardos.
Kepti 15 – 20 minučių iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Žurnalo “Darbštuolė” receptas.

Mieliniai blynai

3 stiklinių miltų,Mieliniai blynai
2 stiklinių pieno,
2 kiaušinių,
20 g šviežių mielių (arba 7 g sausų mielių),
5 šaukštų cukraus,
1 žiupsnio druskos,
8 šaukštų lydyto sviesto.

Miltus persijoti į dubenį.
Pieną (pašildytą iki kambario temperatūros), kiaušinius, cukrų, druską ir sutrupintas mieles gerai išplakti. Šį plakinį supilti į miltus ir gerai išmaišyti. Galiausiai supilti lydytą sviestą, uždengti ir leisti pakilti 1 – 2 valandas (mielinę tešlą kildinkite  orkaitėje, kurią prieš tai įkaitinkit iki 50 C ir išjunkit, taip tešla pakyla gerokai greičiau).

Skanieji blyneliai


Jums prireiks:

Pienas      1 stiklinė
Vanduo     1/2 stiklinės
Kiaušiniai   3 vnt
Cukrus      1-2 šaukštai
Miltai
Aliejus
Druska

 

Veiksmai:

Vandenį, pieną, trynius, druska, miltus (berkite tiek, kad tešla tirštesnė) išplakite ir 20 min palikite isbrinkti. Baltymus su cukrumi išplakite iki standžių pūtų, tada juos lėtai įmaišykite į tešlą. Gerai įkaitinkite keptuvę su mažu kiekiu aliejaus, tada pilkite tešlą (blynelius kepkite ant silpnos ugnies).

P.S. prie blynelių galima pagaminti saldų varškės padažą:
Liesa varškė  1 pakelis
Grietinė         1/2 indelio
Bananai         2 vnt
Grietinę, varškę, cukrų gerai išmaišome ir nedideliais gabalėliais įpjaustome bananus.

Traškūs miltiniai blynai


Jums prireiks:

Miltai
Cukrus                 2 šaukšteliai
Druska
Pienas (vanduo)  200 ml
Kiaušiniai             2 vnt

Veiksmai:

Kiaušinių baltymus ir trynius supilti į atskirus indelius. Į indelį su tryniu įdėti cukraus, druskos ir išmaišyti. Tada supilti pieną ir maišyti beriant miltus iki vientisos masės. Paruošus tešlą įpilti kiaušinių baltymus . Atskirai jie pilami todėl, kad blynai įgautų traškesį (blynus kepti apie 8 cm skersmens).

Kūčiukai 3


Jums prireiks:

Miltai           500 g
Mielės         50 g (nedžiovintos)
Kiaušiniai    1 vnt
Pienas        1.5 stiklinės
Aliejus         0.5 stiklinės
Aguonos
Cukrus

Veiksmai:

Mieles ištryname su kiaušiniu ir paliekame 30 min pastovėti. Vėliau dedame pusę normos miltų, cukrų ir pašildytą pieną (22-25 C). Viską gerai išmaišome. Dadedame likusią dalį miltų, aguonas ir aliejų. Gerai išminkome tešlą ir paliekame apie 30 min iškylti. Formuojame ir kepame (apie 180 C temperatūroje).

Blynai


Jums prireiks:
2 kiaušiniai, 1,5 stiklinė vandens, 200g. miltų, 1 arbatinis druskos.

Veiksmai:
Kiaušinius suplakti ir miltus sumaišiti su kiausiniais, įpilti vandens. Viską išmaišyti ir iberti druskos, po to vėl išmaišyti. O tada jau galima kepti. Skanaus 🙂

Ryžikas


Jums prireiks:
2 stiklinių smulkiai tarkuotų morkų ,
1 stiklinės cukraus,
3 kiaušinių,
100 g margarino,
2 šaukštų grietinės,
1 šaukštas kepimo miltelių,
cinamono arba vanilinio cukraus,
miltų. Jų kiekis priklauso nuo morkų sultingumo. Tešla turi būti tiršta, bet ne kieta.

Veiksmai:
Morkas sumaišyti su cukrumi ir palikti pusvalandžiui, kad ištirptų cukrus. Tada įmušti kiaušinius, supilti išlydytą margariną, suberti cinamoną ( ar vanilinį cukrų), sudėti grietinę, kurioje ištirpinti kepimo milteliai, suberti miltus. Viską gerai išmaišyti ir kepti apie 30 – 40 min.

Sluoksniuotos tešlos bandelės su žuvimi ir sūriu


Jums prireiks:

400 g šaldytos sluoksniuotos tešlos.

Įdarui:
400 g lašišos filė,
300 g „Tilžės“ sūrio,
100 ml pieno,
20 g krapų,
2 kiaušiniai,
druskos ir maltų pipirų

Veiksmai:
Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Trynius išmaišykite su smulkiais kubeliais supjaustyta lašiša, sutarkuotu sūriu ir smulkiai kapotais krapais, gardinkite prieskoniais. Tešlą iškočiokite ir supjaustykite 10 x 10 cm dydžio kvadratais.Kraštus patepkite baltymais, suplaktais su pienu. Ant vienos kvadrato puselės įstrižai dėkite įdarą, kitą užlenkite ant viršaus, kad išeitų trikampis, ir gerai užspauskite, žiūrėkite, kad įdaras būtų kruopščiai uždengtas. Viršų vėl aptepkite baltymų bei pieno plakiniu. Galiausiai bandeles sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, šaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 15 minučių

Trapi tešla picai


Jums prireiks:
0.5 kg miltų,
1 pakelis sausų mielių,
pusė stiklinės gazuoto mineralinio vandens (trapumui),
druskos,
pora šaukštų aliejaus.

Veiksmai:
Užminkyti mielių tešlą, palikti 30-60 minučių, kad pakiltų, dar kartą suminkyti, iškočioti lakštą ir padėti ant pakankamai aukštos formos, kadangi pica kepimo metu pasikelia. Visi produktai, kurie sudaro picos įdarą, supjaustomi mažais, vienodais gabaliukais, alyvuogės atskiriamos nuo kauliukų.