3 stiklinių miltų,Mieliniai blynai
2 stiklinių pieno,
2 kiaušinių,
20 g šviežių mielių (arba 7 g sausų mielių),
5 šaukštų cukraus,
1 žiupsnio druskos,
8 šaukštų lydyto sviesto.

Miltus persijoti į dubenį.
Pieną (pašildytą iki kambario temperatūros), kiaušinius, cukrų, druską ir sutrupintas mieles gerai išplakti. Šį plakinį supilti į miltus ir gerai išmaišyti. Galiausiai supilti lydytą sviestą, uždengti ir leisti pakilti 1 – 2 valandas (mielinę tešlą kildinkite  orkaitėje, kurią prieš tai įkaitinkit iki 50 C ir išjunkit, taip tešla pakyla gerokai greičiau).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>