Jums prireiks:

Ingridientai

Kiekis

Kiauliena

0.8-1 kg

Svogūnai

2-3 vnt

Česnakai

6 skiltelės

Obuoliai

3-4 vnt

Morkos

2 vnt

Fermentinis sūris

150 g

Majonezas

100 g

Prieskoniai

 

Pipirai

 

Druska

 

Veiksmai:

Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais. Pagardinti druska, pipirais, prieskoniais. Gerai išmaišyti. Dėti į kepimo formos dugną ir lygiai paskleisti. Ant viršaus sluoksniais dėti smulkiai supjaustytus svogūnus, plonomis riekelėmis supjaustytus česnakus, stambiai sutarkuotus obuolius, stambiai sutarkuotas morkas, tarkuotą sūrį. Viršų aptepti majonezu ir dėti iki 200º C įkaitintą orkaitę. Kepti 1 val., orkaitę išjungti ir apkepą palikti orkaitėje dar 15 min.
P. S. aromatas namie buvo fantastiškas… :rolleyes: Ir išvis gavosi labai labai skanu… :ax: Mėsą (naudojau sprandinę) pagardinau Viduržemio jūros prieskonių mišiniu bei adžika… Jeigu matysis, kad apkepo viršus stipriai ruduoja – galima uždengti folija…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>