Jums prireiks:
1.4 menkės filė gabaliukai po
2.200 g,
650 g morkų,
gabalėlis šviežio imbiero (10 g),
šaukštas medaus,
3.2 šaukštai citrinų sulčių,
šaukštas sviesto,
4.50 ml tirpaus daržovių sultinio,
5.2 šaukštai sojų padažo,
druskos,
pipirų,
keli kalendrų grūdeliai,
kelios petražolių šakelės.

Veiksmai:
Menkės file gabaliukus pasūdyti, pabarstyti pipirais.
Morkas supjaustyti plonais griežinėliais. Imbierą smulkiai sutarkuoti ir sumaišyti su medumi, šaukštu citrinų sulčių, žiupsneliu maltų kalendrų. Morkas ir imbiero mišinį porą minučių patroškinti keptuvėje įkaitintame svieste. Baigiant troškinti atskiesti sultiniu
Atkirpus maždaug 50 cm kepimo plėvelės vieną galą užrišti. Ant plėvelės paskleisti morkas, ant jų išdėlioti žuvies gabaliukus. Tada užrišti ir kitą plėvelės galą.
Plėvelę keliose vietose pradurti, dėti ant šaltų grotelių ir 20 minučių kepti iki 175°C įkaitintoje orkaitėje.
Sojų padažą sumaišyti su likusiomis citrinų sultimis. Petražoles smulkiai supjaustyti. Iškepusiа žuvį ištraukti iš orkaitės, plėvelę perpjauti išilgai, o patiekalą apšlakstyti padažu ir apibarstyti žalumynais. Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>