Jums prireiks:
1.700 g menkės filė,
druskos, acto arba citrinos sulčių,
miltų,
2.0,5 stiklinės aliejaus,
3.6 virtos bulvės,
skiltelė česnako,
4.5 pomidorai,
5.250 g šviežių grybų, pipirų,
6.0,5 stiklinės vyno arba obuolių sulčių,
7.1 šaukštas petražolių lapelių arba krapų,
8.2 šaukštai maltų džiūvėsėlių,
9.1 šaukštas sviesto.

Veiksmai:
Menkės filė supjaustyti gabalais, apibarstyti druska, apšlakstyti rūgščiomis sultimis ir palaikyti šaltai. Tada žuvies gabalus apvolioti miltais ir iš abiejų pusių kepti aliejuje, kol apsitrauks rausva plutele. Ugniai atsparią formą arba keptuvę patepti aliejumi, ant dugno sudėti pjaustytas bulves, ant bulvių — keptos žuvies gabalus. Aliejuje, kuriame kepė žuvis, pakepinti tarkuotą česnaką, kapotus grybus ir pomidorus, kol pasidarys tiršta masė. Tyrę pagardinti vynu bei prieskoniais ir užpilti ant žuvies. Ant viršaus pabarstyti maltų džiūvėsėlių, uždėti sviesto gabalėlių ir 15 minučių kepti orkaitėje. Valgį patiekti karštą su keptomis bulvėmis ir agurkų salotomis. Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>