Reikės:Meduolių trupinių tortas su bananais
500 g meduolių (galima pamaišyti su šokoladiniais),
500 g grietinės (naudojau 10% jogurtinę),
500 g bananų (3 dideli ar 4 vidutiniai),
150 g cukraus (toks kiekis – užkietėjusiems “saldamakams”; ir išvis ten jis nebūtinas).

Meduolius sutrupinti. Grietinę šiek tiek paplakti (su cukrumi, jei naudojamas), kad paskystėtų. Bananus supjaustyti griežinėliais. Į tortinę nuimamais kraštais (manoji 21 cm skersmens) berti trečdalį meduolių trupinių, tada kiek mažiau nei pusę grietinės, tada išdėlioti pusę bananų, vėl berti trečdalį meduolių, tada – likusi grietinė, bananai ir viskas gražiai užklojama likusiais trupiniais. Viską gerai, bet atsargiai “papresuoti” (pvz., bulvių grūstuve), kad “susiklijuotų”. Statyti į šaldytuvą kelioms valandoms (geriausia – per naktį). Prieš nuimant tortinės šonus, nepamiršti peiliu “prabėgti” pyrago kraštu, kad geriau atsiskirtų. Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>