Jums prireiks:
Tešlai: 225g miltų, Po šaukštelį cinamono ir kepimo miltelių, 125g sviesto, Po 175g cukraus ir medaus, Po saują razinų, riešutų, migdolų drožlių, Šaukštelio imbiero, 100ml stiprios ataušintos kavos , 2 standžiai išplauktų kiaušinių. Pertepti: smulkiai supjaustytų be sėklalizdžių konservuotų kriaušių, Paskrudintų ir susmulkintų lazdyno riešutų, razinų ir trupučio romo esencijos. Glajui: 3 šaukštai tirpios kavos miltelių, 250g sviesto, Stiklinė miltinio cukraus, Taurelės kavos likerio. Papuošti: lazdyno riešutų, dalį jų – susmulkintų

Veiksmai:
Miltus su kepimo milteliais ir cinamonu išsijojame. Puode pakaitiname sviestą, cukrų ir medų, bet neleidžiame užvirti. Nukeliame puodą, sudedame razinas, riešutus, migdolo drožles, išmaišome ir ataušiname. Tyrę supilame į dubenį, įmaišome imbierą kavą, kiaušiniu, paskui miltus. Pusę tešlos dedame į apvalią formą, pertepame kriaušių mišiniu, užklojame likusia tešla. Kepame 180 laipsnių orkaitėje. Išimame ir ataušiname. Paruošiame glajų. Sviestą puriai ištriname su cukrumi, pilame kavą ir likerį. Padedame į šaldytuvą atšalti. Glajumi patepame torto šonus ir viršų, apiberiame riešutais.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>