Marinuoti baravykai


Jums prireiks:

Baravykai

Marinatui:
Vanduo        3l
Cukrus        10 šaukštų
Druska         2 šaukštai
Actas           0.5l
Pipirai
Lauro lapai
Krieno lapai
Kalendra

Veiksmai:

Marinatas: į verdantį vandenį suberti visus ingridientus ir pavirti apie 10 min.
Išvirti baravykus vandenyje (apie 20 min.). Nukošti, sudėti į stiklainius ir užpilti marinatu.

Saldžiarūgščiai marinuoti pomidorai


Jums prireiks:

Pomidorų – kiek norite,
5vnt kvapniųjų pipirų,
2vnt lauro lapų,
0.5 šaukštelio garstyčių sėklų.

Veiksmai:
Prieskoniai nurodyti 1 L stiklainiui. Jei gaminsite didesniuose stiklainiuose, atitinkamai jų padauginkite. Marinatui reikės: 1 L vandens, 120 ml acto, 1,5 šaukšto druskos, 2 šaukstai cukraus. Pomidorus su prieskoniais sudėkite į stiklainį ir užpilkite juos virtu marinatu. Stiklainius sustatykite į 80 laipsnių vandens puodą, pridenkite (neužsukite) dangteliais ir kaitinkite 1L stiklainius 20, 3 L stiklainius 30 minučių. Po to dangtelius užsukite, apverskite stiklainius ir leiskite ataušti.

Imbiero marinatas


Jums prireiks:
1 šaukštas šviežio imbiero plonais šiaudeliais
200 ml acto
200 ml vandens
200 gr cukraus
2 šaukštai jūros druskos
1 šaukštelis nemaltų juodųjų pipirų

Veiksmai:
Sumaišykite puode imbierą, actą, vandenį, cukrų, druską ir pipirus. Pavirkite viską maišydami, kol ištirps cukrus su druska.

Raudonojo vyno marinatas jautienai


Jums prireiks:
 0,5 šaukšto raudonojo vyno acto
1 stiklinė sauso raudonojo vyno
1-2 šaukšteliai cukraus
1 svogūnas
2 lauro lapeliai (Lauro lapas)
3-4 gvazdikėliai (Gvazdikėliai)
rozmarinų
0,25 šaukštelio garstyčių miltelių
druskos

Veiksmai:
 Cukrų ir druską ištirpinkite vyno ir acto mišinyje.
Tada suberkite garstyčias ir gerai išmaišykite.
Svogūną supjaustykite žiedeliais, sudėkite į emaliuotą indą, sumeskite prieskonius, supilkite vyno ir acto mišinį ir užvirkite.
Tinka vartoti atšalusį.

Garstyčių marinatas avienai


Jums prireiks:
 3 šaukštai garstyčių miltelių
2-3 skiltelės česnako
3 šaukštai acto
peletrūnų (žiupsnelis)
250 ml aliejaus
1 šaukštelis maltų paprikų
1 šaukštelis smulkintų šviežių bazilikų
1 šaukštelis smulkintų šviežių mairūnų.

Veiksmai:
Emaliuotame inde sumaišykite garstyčias, actą ir aliejų.
Tada sudėkite trintą česnaką ir prieskonius, gerai išmaišykite ir palikite 1-2 valandas pastovėti.

Baltojo vyno marinatas paukštienai ir žuviai


Jums prireiks:
 5 šaukšteliai maltų džiovintų peletrūnų (estragonų)
1 stiklinė sauso baltojo vyno
3 šaukštai aliejaus
1 šaukštas kaparėlių (arba aštriai marinuotų smulkintų agurkų)
3 šaukštai baltojo vyno acto
maltų aitriųjų paprikų
maltų kmynų
3-4 žirneliai kvapiųjų pipirų
0,25 citrinos
druskos
cukraus

Veiksmai:
Vyną sumaišykite su actu ir puse stiklinės virinto salto vandens, šiame mišinyje ištirpinkite cukrų ir druską, į jį supilkite aliejų.
Įkaitinkite iki 80-85 laipsn. C, atšaldę suberkite prieskonius ir palikite 6-12 valandų pastovėti.

Saldusis Čilio marinatas


Jums prireiks:
 2 raudonosios paprikos
10 skiltelių česnako
50 ml baltojo vyno acto
250 ml cukraus
100 ml vandens
1 šaukštelis kajeno pipirų

Veiksmai:

Gerai nuplaukite paprikas, išimkite sėklas. Nulupkite česnakus. Viską susmulkinkite, galima trintuvu. Masę suverskite į puodą, sudėkite likusius ingredientus. Marinatą pavirkite 2 min.