Makaronai su faršu


Jums prireiks:

Makaronai (būtinai itališki) 500 g
Pomidorai 3-4 vnt
Faršas 300-400 g
Kalafioras
Aitrioji paprika
Druska

Veiksmai:

Gaminame padažą: faršą kepiname keptuvėje, kol silpnai apkeps. Į keptuvę su faršu sudedame pjaustytus pomidorus, kalafiorą, papriką, druską ir įpilame 2-3 stiklines vandens. Viską troškiname ant silpnos ugnies, kol visiškai išsileis pomidorai (30-40 min).
Atskirai puode išsiverdame makaronus. Makaronams išvirus, juos nukošiame ir supilame į keptuvę . Dar kelias minutes padažą kartu su makaronais troškiname keptuvėje.


Makaronai su faršu 2


Jums prireiks:

Kiaulienos faršas
Sukti makaronai
Svogūnai
Marinuoti agurkėliai
Konservuoti pomidorai skardinėje
Aliejus
Prieskoniai (bulvių prieskoniai, pipirai)

Veiksmai:

Faršą pakepinti aliejuje su nesmulkiai supjaustytu svogūnu,berti prieskonius pagal skonį.Faršas neturi sukepti i gabalą, jį reikia nuolat maišyti.Kai faršas šiek tiek apkepa, o svogūnas suminkštėja, dėti kubeliais supjaustytus agurkus ir pasmulkintus konservuotus pomidoru s.Išvirtus makaronus sumaišyti su pomidoru sultimis iš skardinės ir dėti į keptuvę kur jau kepa faršas ir daržovės.Viską išmaišyti ir dar šiek tiek patroškinti.

Špinatų lazanija


Jums prireiks:

6 lazanijos lakštai

Mėsos sluoksnis:
250 g maltos jautienos;
250 g maltos kiaulienos;
1 puodelis supjaustytų svogūnų;
2 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės;
400 ml indelis marinuotų pomidorų ;
200 ml indelis pomidorų padažo;
150 ml indelis kečupo;
2 arb. šaukšteliai džiovinto baziliko;
2 arb. šaukšteliai džiovinto raudonėlio;
½ arb. šaukštelio maltų juodųjų pipirų.

Sūrio sluoksnis:
1 išplaktas kiaušinis;
500 g kaimiško sūrio;
¼ puodelio tarkuoto parmezano sūrio (kieto itališko sūrio);
3 valg. šaukštai šviežių petražolių;
300 g šaldytų pjaustytų špinatų;
½ puodelio maltų linų sėmenų;
½ puodelio tarkuoto mozarelos sūrio

Veiksmai:
Puode patroškinkite mėsą, svogūnus ir česnakus. Nugriebkite riebalus. Supilkite pomidorus, pomidorų padažą, kečupą, baziliką, raudonėlį ir pipirus. Uždenkite puodą, sumažinkite ugnį ir dar 15 minučių maišydami patroškinkite. 10–12 minučių pavirinkite makaronų lakštus, kol suminkštės, bet bus tvirti. Nupilkite vandenį ir perplaukite makaronus šaltu vandeniu. Dubenyje sumaišykite kiaušinį, kaimišką ir parmezano sūrį, petražoles, špinatus ir maltus linų sėmenis.Kepimo formą padenkite dviem išvirtais makaronų lakštais, uždėkite pusę sūrio masės, ant viršaus—pusę mėsos masės. Ant šių sluoksnių užberkite pusę mozarelos sūrio masės ir uždėkite du makaronų lakštus.Pakartokite visus sluoksnius ir juos vėl uždenkite makaronais. Viršų galite papuošti papildomai patarkuotu parmezano sūriu ir pjaustytais pomidorais.Kepkite apie 30–35 minutes iki 1900C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Makaronai


Jums prireiks:
1.50 g makaronų.
2.Sviesto
3.Sūrio
4.Pomidurų padažo

Veiksmai:
Makaronus išverdame, išgriebiame ir patiekiame:
1) aplaistę keptu sviestu
2) aplaistę keptu sviestu ir keptu sūriu
3) pašutinę su sviestu ir tyrinu
4) pašutinę su sviestu ir pomidorų padažu.
Skanaus.

Makaronai su vištienos kepenėlėmis


Jums prireiks:
1.250g makaronų
2.1/4 stiklinės alyvų aliejaus
didelis smulkiai supjaustytas svogūnas
3.1-2 sutrintos česnako skiltelės
4.1/2 stiklinės supjaustytos liesos bekonienos
5.500g supjaustytų vištų kepenėlių
šaukštas susmulkinto mairūno ar raudonėlio
šaukštas pjaustytų petražolių
6.2 šaukštai raudonojo vyno acto
7.2 stiklinės kapotų špinatų lapų
šviežiai maltų pipirų

Veiksmai:

Dideliame puode išvirkite makaronus ir nuvarvinkite. Dideliame prikaistuvyje pakaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūnus, kol jie suminkštės, tačiau neparuduos. Sudėkite česnaką, bekonieną, vištų kepenėles ir maišydami kepinkite, kol kepenėlės bus beveik iškepusios (kepenėlių vidus turi būti šiek tiek rausvas). SUberkite prieskonines žoleles, špinatus, pipirus, supilkite actą, sudėkite šiltus makaronus ir ant vidutinio karštumo viryklės maišydami kepkite, kol suminkštės špinatai. Patiekite tuoj pat.

Receptą atsiuntė Rasa iš Šiaulių.

Rytietiškai paruošti ryžių makaronai


Jums prireiks:
4 porcijos
4 porcijos makaronų,
400 g daržovių (morkų, žirnelių, pomidorų, paprikų, porų, žiedinių kopūstų)
šaukštelis aliejaus,
šaukštas sezamų sėklų,
rytietiškas padažas,
ridikėliai

Veiksmai:
Išvirkite ryžių makaronus ir gerai nuvarvinkite. Pakaitinkite aliejų keptuvėje, suberkite susmulkintas daržoves ir pakepinkite. Sukrėskite makaronus į lėkštes, į vidurį prikraukite daržovių ir užpilkite šaukštą padažo. Likusi padažą patiekite atskirame indelyje. Papuoškite patiekalą sezamų sėklomis ir ridikėliais.

Makaronai su daržovėmis


Jums prireiks:
80 g makaronų,
25 g morkų,
10 g petražolių,
15 g svogūnų,
15 g pomidorų tyrės,
15 g tirpinto sviesto,
žalumynų, druskos.

Veiksmai:
Prieskonines daržoves supjaustykite juostelėmis ir pakepinkite svieste kol viskas suminkštės ir pridėkite pomidorų tyrės. Pavirkite 5 minutes ir daržoves sumaišykite su išvirtais makaronais. Patiekdami apibarstykite žalumynais. Skanaus!

Makaronai su graikinių riešutų padažu


Jums prireiks:

300 g makaronų
vandens
druskos
1 šaukštas sviesto arba margarino

Padažui:
75 g susmulkintų graikinių riešutų
25 g sviesto arba margarino
2 česnako skiltelės (išspausti)
200 ml grietinėlės
½ šaukštelis druskos
¼ šaukštelio karčiųjų pipirų
1 šaukštelis cukraus
50 ml smulkiai supjaustytų petražolių

Papuošimui:
šviežių žalumynų
šparagas
melionas

Veiksmai:
 1. Troškinti orkaitėje skirtame inde ištirpdykite riebalus. Sudėkite česnaką ir graikinius riešutus, truputį pakepinkite. Supilkite grietinėlę, įdėkite druskos, pipirų bei cukraus ir virkite ant lengvos ugnies, kol padažas sutirštės. Sudėkite petražoles ir sumaišykite.
2. Išvirkite makaronus, kaip nurodyta ant pakuotės. Nupilkite vandenį ir sudėkite riebalus. Gerai išmaišykite. Makaronus sudėkite į 4 lėkštes ir užpilkite šiltu padažu. Papuoškite petražolėmis, šparagais bei melionais.

Pomidorų plokštainis


Jums prireiks:
75 g sviesto arba margarino
75 g grūdėtos varškės
132 g kvietinių miltų

Įdarui:
24 vynuoginiai pomidorai
2 kiaušiniai
200 ml grietinėlės
80 g tarkuoto sūrio
¼ šaukštelis karčiųjų pipirų
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis druskos

Veiksmai:
 1. Užmaišykite tešlą. Sudėkite ją į keturias formeles arba į vieną didelę formą. Pabadykite tešlą šakute ir palaikykite šaldytuve 30 min. Kepti 10 min. (didelėje formoje) arba 5 min. (mažose formelėse) iki 200° įkaitintoje orkaitėje.
2. Į formą (ar formeles) sudėkite pomidorus. Sumaišykite kitus ingredientus ir užpilkite ant pomidorų.
3. Kepti 15–20 min. Valgyti šiltą.

Makaronai su sūriu


Jums prireiks:
300 g makaronų
2 šaukšteliai druskos
vandens
300 g virto kumpio, supjaustyto stambiomis riekutėmis
1 nedidelis svogūnas
50 g sviesto arba margarino
3 šaukštai miltų
½ l pieno
1 šaukštelis cukraus
½ šaukštelio juodųjų pipirų
200 g tarkuoto čederio sūrio
riebalų keptuvui ištepti
3 šaukštai trupinių

Veiksmai:

1. Išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje, kol beveik suminkštės. Supjaustykite kumpį kubeliais ar šiaudeliais. Smulkiai supjaustykite svogūną. Įkaitinkite orkaitę iki 200°, ištepkite keptuvą riebalais.
2. Puode ištirpinkite riebalus, pakepinkite svogūną, kad pasidarytų skaidrus, bet neparuduotų. Pabarstykite miltais. Po truputėlį maišydami supilkite pieną. Sudėkite pipirus ir kumpį. Palikite maždaug 1 dl sūrio, o likusią dalį įmaišykite į padažą. Tada įmaišykite nuvarvintus makaronus .
3. Sukrėskite mišinį į išteptą keptuvą . Sumaišykite trupinius ir likusį sūrį ir užbarstykite ant makaronų. Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės maždaug 20 min.

Šaltinis : http://www.dansukker.com