Jums prireiks:
¼ puodelio sviesto;
1 vidutinio dydžio smulkiai supjaustytas svogūnas;
1 vidutinio dydžio smulkiai supjaustyta morka;
1 smulkiai supjaustytas saliero stiebelis;
¼ smulkiai supjaustyto žaliojo pipiro;
5 puodeliai verdančio vandens;
pusė puodelio vištienos sultinio su druska;
2 arb. šaukšteliai ypatingai smulkiai supjaustyto česnako;
1 lauro lapas;
500 ml indelis su pipirais ir prieskoniais marinuotų pomidorų;
1/2 puodelio smulkių makaronų;
1/2 puodelio nuplautų džiovintų lęšių;
1 arb. šaukštelis cukraus;
1/2 puodelio skrudintų linų sėmenų.

Veiksmai:
Dideliame puode ištirpinkite sviestą. Sudėkite svogūną, morkas, salierus ir žaliąjį pipirą. Šias daržoves paskrudinkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių, retkarčiais pamaišydami. Įpilkite verdantį vandenį, sultinį, česnakus, lauro lapą, marinuotus pomidorus kartu su marinatu, makaronus ir lęšius. Išmaišykite. Virinkite apie 1 valandą ant silpnos ugnies, kol išvirs lęšiai. Suberkite cukrų ir linų sėmenis, pamaišykite ir patiekite ant stalo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>