Jums prireiks:
1.1 kg lyno
2.2 valgomieji šaukštai grietinės
3.200 g grietinėlės
4.2 morkos
5.1 stiklinė ryžių
6.50 g sviesto
7.1 poras arba svogūnų laiškai
miltai
žalumynai
aliejus kepimui
prieskonių žuviai
druska
pipirai

Veiksmai:
Žuvį supjaustyti gabaliukais. Pabarstyti druska, pipirais bei prieskoniais ir palikti porai valandų.
Iškepti žuvį aliejuje, prieš tai apvoliojus miltuose iš abiejų pusių, kad gerai paskrustų.
Į puodą įdėti gabalėlį sviesto , porus supjaustytus griežinėliais. Po to dėti žuvį, taip pat supjaustytas griežinėliais morkas. Viską užpilti grietinėle. Troškinti 15 – 20 minučių.
Prieš baigiant troškinti įdėti grietinę, krapus, petražoles. Viską pakaitinti iki užvirimo ir išjungti.
Ryžius išvirti, kad būtų birūs. Įdėti truputį sviesto ir krapų.
Patiekalą galimа valgyti su daržovėmis. Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>