Jums prireiks:
1.1 kg lydekos,
2.4 kiaušiniai,
3.1 riekelė pyrago,
4.1 stiklinė pieno,
5.1 šaukštas sviesto,
6.1 morka,
7.2 svogūnai,
8.10 pipirų (įdarui ir sultiniui),
9.1 lauro lapelis,
druskos,
10.3 stiklinės sultinio drebučiams

Veiksmai:
Lydeką nuvalyti, perpjauti per nugarą ir išskrosti. Tada išplauti, išimti kaulus ir, padėjus ant lentelės (mėsa į viršų), aplyginti raumenis (iš storesnės vietos nupjauti ir pridėti kur ploniau). Po to pasūdyti, pabarstyti pipirais ir palikti pusvalandžiui, kad įsisūdytu.
Įdarui skirtą 1 kiaušinį ir 2 trynius išplakti su 0.5 stiklinės pieno, pridėti piene mirkyto pertrinto per rėtį pyrago, druskos, maltų pipirų, smulkiai supjaustytų svogūnų ir maišant viską trumpai paspirginti svieste, kol sutirštės. Įdarui paįvairinti 3 kiaušinio baltymus iškepti atskirai ir supjaustyti skiltelėmis. Taip paruoštu įdaru aptepti žuvies mėsą, apdėti baltymų skiltelėmis, suvynioti, apsukti marle ir lėtai virti žuvies liekanų (kaulų, galvų) prieskonių ir daržovių sultinyje 45 – 60 minučių. Kai išvirs, atvėsinti. Po to žuvį išimti iš puodo, nuimti marlę, supjaustyti gražiais griežinėliais, sudėti į pusdubenį, užpilti žuvies sultiniu ir palikti, kad sustingtų. Jeigu norima, vyniotinį išversti į kitą indą, jį reikia dėti į pusdubenį jau ant užšaldytų drebučių sluoksnio ir, vėl užpylus sultiniu palikti, kad antrа kartą sustingtų. Vyniotinio galima ir neužšaldyti drebučiuose, o tik jais papuošti žuvį. Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>