Jums prireiks:

1.800 g lydekos,
2.0.75 l vandens,
3.2 arbatiniai šaukšteliai druskos,
4.8 bulvės,
5.3-4 krienų šaknys,
6.100 g sviesto,
7.300 g pieno,
8.1,5 šaukšto kvietinių miltų,
9.6 kartieji pipirai
10.6 kvapnieji pipirai .

Veiksmai:
Lydekas išdaryti, sudėti į sūdytą, papipirintą, verdantį vandenį. Bulves supjaustyti ir sudėti į virti prie lydekų. Sutarkuoti krienus. Kai žuvis ir bulvės bus išvirusios, neišgaravusį sultinį nupilti į atskirą indą, o bulves ir lydekas perkelti į kitą (gilią emaliuotą keptuvę arba karščiui atsparų keramikinį dubenį) taip, kad žuvies gabalai būtų viduryje, o bulvės aplinkui ją, tuo tarpu tarp indo sienų ir bulvių turi likti neplatus, pusės cm tarpelis. Į žuvies sultinį suberti miltus, įpilti pieno, įdėti sviesto, išmaišyti, įkaitinti, kad būtų netoli virimo, bet neužvirti, atšaldyti iki žemesnės nei 45 laipsnių temperatūros ir tuojau supilti tarkuotus krienus, greitai išmaišyti ir užpilti šiuo padažu žuvį su bulvėmis.
Patiekti galima ir karštą ir šaltą – kaip antrаjį patiekalą arba kaip užkandį. Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>