Jums prireiks:
1.1 didelė lydeka arba sterkas (1 – 1,5 kg),
druskos, citrinos rūgšties.
Įdarui:
2.200 g konservuotų grybų,
3.2 šaukštai sviesto,
4..2 svogūnai,
5.0,5 stiklinės maltų džiūvėsėlių,
gabalėlis saliero ,
6.1 šaukštas saliero arba petražolės lapelių,
druskos, pipirų.
Kepimui:
7.5 ploni lašinių griežinėliai, tarkuoto sūrio.
Padažui:
8.3 šaukštai grietinės,
žuvų sultinio,
9.1 šaukštelis miltų,
11.1 citrina.

Veiksmai:
Žuvį nuskusti, išimti vidurius, nupjauti galvą, išpjauti su trupučiu mėsos stuburą. Įdarui skirtus produktus smulkiai sukapoti arba sutarkuoti, sumaišyti su nuimta nuo kaulų žuvimi ir prieskoniais ir patroškinti aliejuje. Šio įdaro prikimšti žuvį, užsiūti, dėti į keptuvę, apdėlioti lašinių griežinėliais, apibarstyti tarkuotu sūriu, druska ir 30 minučių kepti. Kepamą žuvį retkarčiais palaistyti žuvų sultiniu arba ištirpintu sviestu. Iškepusią sudėti į dubenį ir papuošti citrinos griežinėliais. Padažą pagaminti iš skysčio, kuriame kepė žuvis. Įberti į jį miltų ir įdėti grietinės. Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>