Jums prireiks:

Didelė lydeka
Rūkyti lašinukai
Sviestas
Svogūnas
Malti pipirai
Druska
Citrinos sultys
Pomidorų padažas

Veiksmai:

Lydeką išdarinėti, švariai išplauti, apibarstyti pipirais, druska, suvilgyti citrinos sultimis. Laikyti apie 1 h Tada nugaroje smailiu peiliu padaryti gilias įpjovas ir pribedžioti šiaudeliais supjaustytų lašinukų. Dėti žuvį į keptuvą pilvu į apačią, ant jos išdėlioti sviesto gabalėlius. Kepti apie 20 min orkaitėje. Tada išimti, apdėti svogūnų žiedais, užpilti pomidorų padažu ir baigti kepti. Lašinukai šiek tiek išlenda, žuvis tampa panaši į eršketą dygliota nugara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>