Avižiniai kepsniukai


Jums prireiks:

Avižiniai dribsniai          200 g
Kiaušiniai                      5 vnt
Svogūnas                     1 vnt
Prieskoniai kepsniams
Krakmolas                    100 g

Veiksmai:

Avižinius dribsnius užpilti verdančiu vandeniu, kad apsemtu ir laikyti uždengtus apie 1 h. Sudėti smulkiai supjaustytą svogūną, išplaktus kiaušinius, prieskonius, krakmolą. Kepti kaip blynus įkaitintame aliejuje.

Mėsos kukuliai su pievagrybių padažu


Jums prireiks:

Kiaulienos faršas    1 kg
Pievagrybiai           400 g
Pienas                    1 l
Miltai                       2 šaukštai
Svogūnas               1 vnt
Kiaušiniai                2 vnt
Prieskoniai

Veiksmai:

Į faršą įdėti prieskonius , kiaušinius ir išminkyti. Suformuoti kukuliukus ir pakepus sudėti į puodą.
Padažas: pakepinti pievagrybius (supjaustytus griežinėliais) su svogūnu, vėliau dadėti miltus, pieną, prieskonius (jei mėgstate riebiau-įdėkite sviesto). Padažą patroškinus užpilti ant kukulių.

Bulviniai blynai kaimiškai


Jums prireiks:

Bulvės          1.5 kg
Svogūnai      1 vnt
Kefyras         1 stiklinė
Kiaušiniai       2 vnt
Druska          šaukštelis
Miltai             0.5 stiklinės
Soda             šaukštelis
Aliejus

Veiksmai:

Bulvės nuskutamos ir kartu su svogūnu smulkiai sutarkuojamos, įmušami kiaušiniai, pasūdoma ir išmaišoma. Į vidurį pilamas kefyras ir į jį beriama soda – soda išplakama kefyre (nereikia sodos gesinti actu). Suberiami miltai ir viskas gerai išmaišoma. Į keptuvę įpilti truputį aliejaus, pilti tešlą, kad apsemtų visą keptuvės dugną (kaip lietiniams tik storesnė). Kepant keptuvę būtina uždengti.

Blyneliai su varške


Jums prireiks:
* Kvietiniai miltai, 250 gramų * Pienas, 1 stiklinė * Vanduo, 1 stiklinė * Kiaušiniai, 2 vienetai * Aliejus, truputį * Druska, truputį

Veiksmai:
Gaminimas: Lietinių su varške įdarui dar reiks: 500g varškės, 2 kiaušiniai, druska, vanilinis cukrus. Į miltus sudedami kiaušinio tryniai ir maišant pilamas pienas, atskiestas vandeniu, pasūdoma, gerai išplakama, sukrečiami išplakti baltymai. Keptuvė įkaitinama ir patepama ant aliejaus. Į ją plonu sluoksniu pilama tešla ir lygiai paskirstoma visoje keptuvėje. Kepama ant vidutinės ugnies, vis peiliu pakeliant lietinio kraštus. Kai lietinis pagelsta — apverčiamas. Iškepę lietiniai aptepami įdaru ir susukami (užlenkus du kraštus), ar suvyniojami. Taip pat įdarą galima netepti, o tiesiog dėti į vidurį blyno ir susukti, kampus užlenkiant. Prieš tiekiant lietiniai dar apkepinami. Įdarui varškė pertrinama ir sumaišoma su kiaušiniais, trupučiu druskos ir vanilinio cukraus. Įdarą dėti jau ant iškepusių blynų vidurio ir suvynioti. Susuktus lietinius dar kartą apkepti keptuvėje, kad įdaras iškeptų, o lietiniai gražiai apskrustų. Ant viršaus galima dėti trintų braškių. Skonis neapsakomas, tad skanaus!;-)

Grybų omletas


Jums prireiks:
350 g šviežių baravykų arba pievagrybių,
1 petražolė,
1 šaukštas sviesto,
4 kiaušiniai,
4 šaukštai miltų,
3 šaukštai grybų,
sultinio, druskos, riebalų.

Veiksmai:
Nuvalytus grybus ir tarkuotą petražolę troškinti riebaluose, kad inde dar liktų šiek tiek skysčio, ataušinti. Kiaušinių trynius sumaišyti su grybais, miltais, druska. Paskiausiai supilti išplaktus kiaušinių baltymus. Mišinį supilti į riebalais pateptą keptuvę ir kepti orkaitėje, kol omletas iškeps ir truputį paraus. Ant iškepusio omleto uždėti kumpio gabalėlių arba dešrelių skridinėlių, pridengti juos atlenktais omleto kraštais ir patiekti. Skanaus!

Morkų blynai


Jums prireiks:
Morkos,
Kiaušinis,
Varškės,
Miltų,
Cukraus, druskos, aliejaus

Veiksmai:
Morkas nuskusti ir smulkiai sutarkuoti. Įmušti kiaušinį, įberti varškės, cukraus, druskos. Viską gerai išmaišyti. Tuomet įberti miltų, maišyti tol, kol tešla bus grietinės tirštumo, ir kepti blynus įkaitintoje keptuvėje su aliejumi.

Žirniniai blynai


Jums prireiks:
Pusė pakelio kefyro (250 gr.)
Maltų žirnių arba žirninių miltų
Šaukštelis sodos
Druskos, aliejaus

Veiksmai:
Kefyrą, miltus, sodą, druską sumaišyti, kad išeitų grietinės tirštumo tešla. Dėti į keptuvę su įkaitintu aliejumi po kelis šaukštus tešlos ir formuoti blynus. Valgyti su spirgučių padažu arba su grietine.

day.lt

Grikiniai blynai


Jums prireiks:
Stiklinė virtų grikių
Miltų
Kiaušiniai
Cukraus arba medus
Pieno arba vandens

Veiksmai:
Viską išmaišyti ir kepti blynus keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Norint, grikius galima pakeisti mėgstamomis kruopomis.

Day.lt

Kraujiniai (dzūkiški) blynai


Jums prireiks:
Pusė pakelio kefyro (250 gr.) Miltų,
Šaukštelis sodos
Pusė stiklinės kiaulės kraujo (tik ką skerstos arba palaikyto šaldytuve)
Druskos, aliejaus arba taukų

Veiksmai:
Supilti kefyrą, kraują, miltus, sodą, druską. Viską gerai išmaišyti, kad tešla būtų grietinės tirštumo, ir kepti blynus keptuvėje su įkaitintu aliejumi arba taukais. Iškepę blynai įgauna tamsų atspalvį.

Day.lt