Jums prireiks:

vidutiniai baklažanai
4 skiltelės česnako
2 svogūnai
2 šaukšteliai aštrių garstyčių
1 šaukštelis druskos
8 šaukštai džiūvėsėlių
2 šaukštai sviesto
3 šaukštai aliejaus

Veiksmai:

Baklažanai nuplaunami, išilgai perpjaunami, apibarstomi druska ir 15 minučių paliekami, kad įsisūrėtų. 2 šaukštai aliejaus įkaitinami troškintuve. Druska nuo baklažanų nuvaloma, du trečdaliai minkštimo išskobiama. Baklažanai iš visų pusių apkepami aliejuje , atvėsinami ir ištepami garstyčiomis. Svogūnai ir česnakai nulupami, smulkiai supjaustomi su išskobtu minkštimu, viskas apkepinama likusiame aliejuje ir sukrečiama į baklažanus.

Orkaitė įkaitinama iki 200. Kiekviena baklažano pusė užpilama 1 šaukštu džiūvėsėlių, apdedama sviesto drožlėmis, apibarstoma rozmarinais. Kita žalumynų šakelė išdėliojama troškintuve tarp baklažanų . Ant vidutinio orkaitės įtvaro baklažanai iškepa per 15 minučių. Prie jų tinka ryžiai su pomidorų padažu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>