Super kokteilis

Jums prireiks:

Bananai                  3-6 vnt
Braškės                  300 g
Vaniliniai ledai
Multivitaminų sultys
Pienas                     šlakelis

Veiksmai:

Bananus, braškes ir ledus išplakti plaktuvu. Tada į likusią indo erdvę įpilti sultis, pieną ir viską dar kartą gerai perplakti.


Greipfrutų su šampanu šerbetas


Jums prireiks:
80g greifrutų sulčių, 20g cukraus, 24g saldaus putojančio gėrimo „Romeo“

Veiksmai:

Iš raudonų greipfrutų išspauskite 80g sunkos, išplakite su 20g cukraus, 24g saldaus putojančio gėrimo „Romeo“ muskatinis“, ir dėkite 8 val. į šaldiklį, kas dvi valandas pamaišant šakute, kad susidarytų maži ledų kristalai. Patiekiant, šerbetą dėkite į vazelę, papuoškite 10g ypatingai plonai supjaustytais laimo griežinėliais.

 

Vincentas Sakas 

Greipfrutų su šampanu šerbetas


Jums prireiks:
Greifrutų, 20g cukraus, 24g saldaus putojančio vyno, 10g laimo arba citrinos,

Veiksmai:
Iš raudonų greipfrutų išspauskite 80g sulčių, išplakite su 20g cukraus, 24g saldaus putojančio vyno ir dėkite 8 val. į šaldiklį, kas kiek laiko pamaišant šakute, kad gražiau sušaltų.  Patiekiant, šerbetą sudėkite į vazelę, papuoškite 10g plonai supjaustytais laimo arba citrinos griežinėliais, vazelę dėkite  ant servetėle paklotos lėkštutės. Patiekite su desertiniu šaukšteliu. Jei vietoje putojančio vyno įpilsite tik greipfruto sulčių, tai tokį šerbetą galėsite duoti ir mažiems vaikeliams.

Šerbetas su citrina


Jums prireiks:
.

Veiksmai:
Į vidutinio didumo prikaistuvį įpilkite ½ stiklinės šalto vandens ir įberkite šaukštą želatinos . Palikite 10 minučių. Į želatinos mišinį įpilkite ½ stiklinės verdančio vandens ir ant šiltos viryklės maišykite tol, kol želatina ištirps. Suberkite stiklinę cukraus ir ant šiltos viryklės maišykite, kol cukrus ištirps (mišinys neturi užvirti). Supilkite stiklinę šalto vandens ir stiklinę perkoštų citrinų sulčių. Ataušinkite, o tada supilstykite į šaldiklio padėkliukus. Šaldykite 2-3 valandas arba tol, kol masė pradės stingti. Išdėkite į atšaldtyus indelius desertui.

Šerbetas su gervuogėmis ir avietėmis


Jums prireiks:

1.stiklines šviežių ar 2.sušaldytų gervuogių bei 3.2 stiklines aviečių,
4.1 ½ stiklinės cukraus,  citrinų sulčių.

Veiksmai:
6 stiklines šviežių ar sušaldytų gervuogių bei 2 stiklines aviečių suberkite į didelį prikaistuvį ir užpilkite stikline vandens. Užvirinkite, sumažinkite viryklės karštį ir palengva pavirkite 2 minutes. Perkoškite per smuklų sietelį. Mišinį vėl suberkite į prikaistuvį, įpilkite puodelį vandens. Suberkite 1 ½ stiklinės cukraus, šliūkštelėkite šaukštą citrinų sulčių ir maišykite ant šiltos viryklės, kol cukrus ištirps. Atidėkite į šalį – tegu ataušta. Mišinį supilkite į šaldiklio padėkliukus ir šaldykite, kol šerbetas pasidarys akytas. Masę išdėkite į dubenį. Iki standumo išplakite 2 kiaušinių baltymus . Metaliniu šaukštu kiaušinių baltymus įmaišykite į uogas. Masę dar kartą išdėliokite į šaldiklio padėkliukus ir retkarčiais pamaišydami (turite įsitinkinti, kad kiaušinių baltymai vienodai pasiskirstys po uogų masę) šaldykite. Masę sudėkite į indelius ir duokite į stalą.

Ledai su vyšniomis


Jums prireiks:
1.vanilinių ir vyšnių ledų
2.460g vyšnių iš kompoto
3.1/4 l 36% grietinėliės
4.2pakeliai vanilinio cukraus
5.20 ml vyšnių likerio

Veiksmai:
Iš šaldiklio išimkite ledus ir įdėkite į šaldytuvą. Vyšnias išgriebti iš kompoto ir nuvarvinti. Stiklo taures palaikyti šaldiklyje, kad atšaltų. Grietinėlę suplakti su pakeliu vanilinio cukraus. Į išplaktą grietinėlę įpilti vyšnių likerio ir atsargiai išmaišyti. Vyšnias pabarstyti vaniliniu cukrumi. Į taures sluoksniais dėti ledus, plaktą grietinėlę ir vyšnias. Papuošti plaktos grietinėlės rožele.

Grietininiai ledai


Jums prireiks:
350 g pieno,
20 g grietinės,
115 g cukraus,
3 g želatinos,
1 g vanilės,
1 kiaušinis.

Veiksmai:
Kiaušinio trynius ištrinkite su cukrumi, atskieskite karštu pienu, sumaišykite su grietine ir vanile, ir maišydami pakaitinkite iki 80 laipsnių.
Šaltame vandenyje išmirkykite želatiną, užpilkite karštu pienu ir maišykite kol ištirps. Tada supilkite šį ruošinį į pieno ir kiaušinių mišinį, išmaišykite ir pastatykite šaltai, laikykite 2 – 4 valandas. Skanaus!

Ledai su cinamonu ir šiltomis obuolių sultimis


Jums prireiks:

2 kiaušiniai (pasterizuoti)
70 g cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis malto cinamono
200 ml grietinėlės

obuolių sultims:
100 ml vandens
100 ml koncentruotų obuolių sulčių
70 g cukraus
1 obuolys

Veiksmai:

1. Sumaišykite įmuštus kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų bei cinamoną ir gerai išplakite mikseriu.
2. Kitame inde išplakite grietinėlę ir sukrėskite ją į indą su plaktais kiaušiniais. Supilkite į formą ir palaikykite šaldiklyje 4–5 val.
3. Sumaišykite cukrų, vandenį ir koncentruotas obuolių sultis ir užvirkite. Nuluptą obuolį supjaustykite kubeliais ir įmaišykite į sultis.
4. Šiltas sultis išpilstykite į 4 lėkštes. Supjaustykite ledus į 4 dalis ir sudėkite juos ant sulčių.

Iškart patiekite ant stalo.

Ledai karšta meilė


Jums prireiks:

Ledai:
100 ml pieno
75 ml plakamos grietinėlės
2 kiaušinių tryniai
1 šaukštas gliukozės
50 g cukraus
1 šaukštelis vanilės cukraus (su tikrąja vanile).

Neturėdami laiko galite naudoti ir pirktus vanilinius ledus.

Padažas:
100 g šaldytų aviečių
2 šaukštai Demerara cukraus

Veiksmai:

Išplakite kiaušinių trynius su cukraus milteliais ir vanilės cukrumi . Užvirkite pieną, grietinėlę ir gliukozę. Supilkite kiaušinio plakinį. Pavirkite kol masė sutirštės. Perkoškite masę per smulkų sietelį. 5 valandom padėkite masę į šaldiklį, kad atšaltų, kartais pamaišykite.

Puode sumaišykite avietes su Demerara cukrumi ir greitai užvirkite. Patiekite karštą padažą su šaltais ledais.

Greitai paruošiami ledai


Jums prireiks:
400 g šaldytų aviečių
75 ml cukraus
300 ml plaktos grietinėlės

Veiksmai:

Visus ingredientus sudėkite į automatinį maišymo aparatą. Maišykite tol, kol viskas susimaišys ir ledai bus paruošti. Valgyti galima iš karto arba palaikius šaldiklyje.