Jums prireiks:
1.4 lašišos pjausniai (po 140 g.),
2.1 kg brokolių,
svogūnas,
citrina,
3.1 šaukštas sviesto,
4.100 ml tirpaus daržovių sultinio,
5.1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių,
6.125 g grietinės,
žiupsnelis cukraus,
druskos, pipirų,
muskatų.

Veiksmai:
Lašišą pasūdyti, pabarstyti pipirais. Citriną supjaustyti plonais griežinėliais. Grietinę maišyti su garstyčiomis ir žiupsneliu cukraus.
Brokolius susmulkinti, užpilti verdančiu vandeniu ir po 2-3 minučių nuvarvinti.
Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti svieste. Paskui sudėti brokolius, supilti sultinį, pagardinti muskatais ir 3-4 minutes patroškinti.
Atkirpti 50 cm plėvelės. Vienąmgalą užrišti ir paskleisti brokolius. Ant jų išdėlioti citrinos griežinėlius ir žuvį, viską aptepti grietine, tada užrišti kitа pievelės galą.
Plėvelę keliose vietose pradurti, dėti ant šaltų grotelių ir 20 minučių kepti iki 175°C įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>