Jums prireiks:

1.500 g jautienos minkštimo arba antrekoto pusgaminio,
2.druskos, pipirų,
3.50 g riebalų,
4.4 nedideli svogūnai.
Padažui:
5.50 g sviesto,
6.1 šaukštas miltų,
7.1 1/2 stiklinės mėsos sultinio,
8.200 g grietinės.

Veiksmai:

Iš mėsos išpjaustyti plėves ir sausgysles, supjaustyti ją skersai raumenų 1 cm storio griežinėliais, išmušti ir iš abiejų pusių kepinti įkaitintuose riebaluose, kol paruduos. Apkepusius griežinėlius apibarstyti druska, pipirais ir perdėti į troškintuvą, o į keptuvę, kurioje kepė, įpilti karšto vandens, tuo vandeniu apipilti mėsą ir uždengus dangčiu troškinti ant,mažos ugnies. Svogūnus supjaustyti žiedais ir pakepinti įkaitintame svieste . Atskirai pagaminti padažą: svieste pakepinti miltus, į juos pamažu supilti sultis, kuriose buvo troškinama mėsa, viską 5 minutes pavirinti, įdėti grietinės.
Keptus svogūnus sudėti ant mėsos griežinėlių. Patiekti su padažu, virtomis arba keptomis bulvėmis, šviežių daržovių salotomis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>