Jums prireiks:
250g pievagrybių
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai miltų
1/8 l grietinės
1/8 l baltojo vyno
druskos ir maltų baltųjų pipirų
1 kiaušinis
8 virtos kumpio riekelės [400g]
2 maži pomidorai
75g tarkuoto ementalio ar kito sūrio
petražolių pagal skonį

Veiksmai:

Pievagrybių griežinėlius pakepinti su sviestu ir išgriebti. Į karštus riebalus suberti miltus, pagardinti baltuoju vynu bei grietine ir kaitinti, kol padažas sutirštės. Nukelti nuo viryklės ir pagardinti prieskoniais. Sukrėsti pakepintus pievagrybius, įmušti kiaušinę, suberti sūrį. Gerai išmaišyti. Ant kumpio riekelių užkrėsti įdaro, susukti kūgius ir sudėti į riebalais pateptą kepimo indą. Papuošti pomidorų griežinėliais ir pabarstyti druska. Kumpio suktinukus ir pomidorus galime pabarstyti tarkuotu sūriu ir pašauti į viršutinę įkaitusios orkaitės lentyną. Kepti, kol apskrus.

Receptą atsiuntė Marius iš Kauno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>